golovi-mzs-velikoyi-simki-zustrilis-pered-genasambleyeyu-oon-zayavili-pro-pidtrimku-ukrayini-ta-neobkhidnist-reformuvannya-radbezu-oon

Глави МЗС "Великої сімки" заявили про підтримку України та необхідність реформування Радбезу ООН

 • 195969 переглядiв

КИЇВ. 19 вересня. УНН. Міністри закордонних справ "Великої сімки" та Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель провели зустріч 18 вересня у Нью-Йорку перед засіданням Генеральної Асамблеї ООН, повідомляє УНН із посиланням на МЗС Японії.

Деталі

У сьогоднішній зустрічі в Нью-Йорку взяли участь міністри закордонних справ країн G7: Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Японії, Великої Британії, Сполучених Штатів, Канади та Верховний представник Європейського Союзу. Вони підтвердили свою “міцну єдність у протидії загрозам міжнародному миру і безпеці”.

На зустрічі йшлося про ситуацію в Україні. Міністри закордонних справ “Великої сімки” узгодили координацію своїх відповідей на агресію росії проти України. Члени G7 вкотре підтвердили свою готовність підтримувати Україну стільки, скільки їй буде потрібно, і засудили агресію росії проти України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Боррель підтвердив, що очільники МЗС ЄС проведуть засідання в Києві

Цитата

“Невибіркові та навмисні напади на цивільних осіб та цивільну інфраструктуру є воєнними злочинами. росія повинна вивести свої війська і військову техніку з міжнародно визнаної території України негайно, повністю і беззастережно”, - йдеться у повідомленні.

Члени G7 підтвердили свої зобов'язання щодо надання безпекової, фінансової, гуманітарної, відновлювальної допомоги. Як повідомляється, держави продовжуватимуть допомагати відновленню цивільної та критично важливої інфраструктури України, а також підтримувати її внутрішні зусилля з реформування, особливо у сферах боротьби з корупцією, правосуддя та просування.

Доповнення

Дипломати зобов'язалися співпрацювати з усіма державами-членами ООН з метою посилення ролі Організації. Вони також підтвердили свою прихильність реформі Ради Безпеки ООН (РБ ООН).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тиждень високого рівня Генасамблеї ООН: участь Зеленського, чого очікувати Україні

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі