golova-mzs-ugorschini-peregovoriv-z-lavrovim-pislya-garantiy-rf-energopostachannya-prosuvav-zayavu-pro-gotovnist-rosiyi-do-peregovoriv

Голова МЗС Угорщини зустрівся з лавровим: після гарантій рф енергопостачання просував заяву про "готовність" росії до "переговорів"

 • 117454 переглядiв

КИЇВ. 23 вересня. УНН. Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто після гарантій рф щодо енергопостачання на зустрічі з головою мзс росії сергієм лавровим зробив заяву про готовність рф до "мирних переговорів", пише УНН з посиланням на угорське видання Index.

Деталі

Сійярто повідомив, що, як і на кожній Генеральній асамблеї ООН, цього разу він провів дискусію зі своїм російським колегою.

"Було б добре, якби інші західні політики зробили те саме, тоді, можливо, було б більше надії на те, що в Україні нарешті настане мир..." - заявив Сійярто.

Так, голова МЗС Угорщини сказав, що однією з головних тем стала війна в Україні.

Він заявив, що лавров запевнив його, буцімто "росія готова до мирних переговорів". "Очевидно, багато деталей вимагають уточнення. Я щиро сподіваюся, що колись складуться обставини, які дадуть зрозуміти і Україні, і росії, що вони мають якнайшвидше шукати рішення за столом переговорів", - заявив він.

При цьому Сійярто зазначив, що лавров пообіцяв гарантувати енергопостачання Угорщини, тому постачання природного газу, нафти та ядерного палива триватиме. І що російський колега запевнив його, що його країна виконуватиме свої контрактні зобов'язання.

"Ми можемо бути спокійними щодо постачання енергоносіїв до Угорщини. Як для постачання сирої нафти, так і для природного газу, контрактні обсяги безперервно доставлятимуться в контрактний час, і те саме буде зроблено з ядерним паливом", - сказав він.

Раніше

Сійярто повідомляв, що Угорщина отримала згоду "Газпрому" на пільговий режим оплати основних обсягів палива.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Генерал Тарнавський заявив про прорив біля Вербового

     • 107508 переглядiв

    Кількість постраждалих через війну дітей зросла

     • 91669 переглядiв

    Ракетна атака рф на Кременчук: мер показав наслідки

     • 335478 переглядiв