glava-magate-grossi-vidvidav-kiyiv-i-zustrivsya-iz-zelenskim

Глава МАГАТЕ Гроссі відвідав Київ і зустрівся із Зеленським: що відомо

 • 1103897 переглядiв

КИЇВ. 13 червня. УНН. Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі відвідав Київ і зустрівся з Президентом України Володимиром Зеленським перед поїздкою на окуповану росією Запорізьку атомну електростанцію. Про це УНН повідомляє з посиланням на Reuters.

Цитата

«Рафаель Гроссі відвідав Київ у вівторок, де зустрівся з Президентом Володимиром Зеленським перед поїздкою на окуповану росією Запорізьку атомну електростанцію України, неподалік від якої минулого тижня було зруйновано (Каховську ГЕС - ред.)», - йдеться в повідомленні.

Додамо

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) заявляло в неділю, що йому потрібен доступ до майданчика поруч з АЕС для перевірки рівня води після того, як водосховище втратило більшу частину води через руйнування Каховської греблі нижче за течією.

У бесіді з журналістами в Києві Гроссі сказав, що безпосередньої небезпеки немає, але ситуація «серйозна».

«Це крок у неправильному напрямку. Це ще один крок до послаблення системи безпеки, яка є на будь-якій атомній електростанції», - сказав Гроссі.

Гроссі зазначив, що його відвідування об'єкта у вівторок ввечері дасть змогу точніше оцінити ризик.

Нагадаємо

Гендиректор МАГАТЕ планує здійснити третій візит на Запорізьку АЕС.

Як повідомили в Міненерго, за даними моніторингу, рівень води в ставці-охолоджувачі ЗАЕС після підриву окупантами Каховської ГЕС становить 16,67 м. Однак експерти МАГАТЕ звернулися до окупантів щодо надання ширшого доступу місії до території та, відповідно, перевірки даних про рівень води.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    путін заявив, що у рф немає необхідності в новій мобілізації

     • 1047858 переглядiв