g7-pidtrymuie-nezvorotnyi-shliakh-ukrainy-do-yevroatlantychnoi-intehratsii

G7 підтримує "незворотний шлях" України до євроатлантичної інтеграції

 • 32881 переглядiв

Міністри оборони "Групи семи" підтвердили свою підтримку "незворотного шляху" України до повної євроатлантичної інтеграції. Про це повідомлено у спільній декларації за підсумками зустрічі у Неаполі, передає УНН.

Деталі

У заяві, ухваленій на зустрічі, акцентується на намірах продовжувати надавати короткострокову та довгострокову допомогу Україні.

Міністри наголосили на важливості продовження навчальних і тренувальних програм для Збройних Сил України, відзначивши зусилля НАТО та ЄС у рамках відповідних ініціатив. Програма НАТО з надання допомоги та тренування в галузі безпеки, а також Місія ЄС з військової допомоги, отримали визнання за свою роль у розвитку і реформуванні українських збройних сил.

Пріоритетом для міністрів є створення армії України, яка буде взаємосумісною з військовими силами країн-членів НАТО, щоб забезпечити захист країни та стримати подальші агресії.

Заява також підкреслює, що метою G7 залишається досягнення справедливого та тривалого миру в Україні, що відповідає міжнародному праву та принципам Статуту ООН, забезпечуючи повагу до суверенітету і територіальної цілісності України.

Україна підписала угоду з Німеччиною щодо посилення системи ППО19.10.24, 21:50

Популярні

У Сумах пролунали вибухи

 • 18972 переглядiв

У Кривому Розі стався вибух

 • 32512 переглядiв

Новини по темі

ППО працює в Одеській області - Братчук

 • 14861 переглядiв