fedorov-pokazav-universalnoho-robota-vepr-yakoho-vykorystovuiut-syly-oborony

Федоров показав універсального робота Vepr, якого використовують Сили оборони

 • 23248 переглядiв

Українські військові активно використовують 30 універсальних роботів "Vepr", які можуть евакуювати поранених бійців, доставляти боєприпаси, дистанційно мінувати та розміновувати, а також використовуватися для підготовки снайперів, підвищуючи можливості та рятуючи життя солдатів.

Українські військові активно використовують вітчизняну розробку - універсального робота Vepr, який підсилює можливості ЗСУ та зберігає життя бійців. Про це розповів міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, пише УНН.

Деталі 

За словами Федорова, на фронті вже понад рік працюють 30 роботів Vepr від учасників кластера Brave1. Посадовець розповів, що Vepr може:

  • евакуйовувати поранених бійців з поля бою;
  • підвозити боєприпаси та провізію на позиції;
  • дистанційно мінувати;
  • дистанційно розміновувати.

Окрім того, Vepr можна використовувати для навчання снайперів. Військові встановлюють на підйомник мішень, робот рухається, зупиняється в різних точках, а снайпер намагається влучити в ціль.

Морська піхота США випробовує оснащених зброєю з ШІ-націлюванням роботів-собак - ЗМІ09.05.24, 10:24

Роботом можна не тільки дистанційно керувати, він також може їздити автономно — за заданими координатами. У всіх випадках оператор перебуває в безпеці за кілька кілометрів, а робот дистанційно виконує завдання

- підсумовує Федоров. 

Нагадаємо

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав робота-логіста Воля-Е, який вже допоміг евакуювати сотню поранених солдатів з поля бою, рятуючи безліч життів.

Популярні

Новини по темі

У Херсоні обстріл росіян пошкодив каналізаційний колектор

 • 27571 переглядiв