evakuatsiia-z-vovchansku-vidbuvaietsia-ale-zi-skladnoshchamy-volonter-poiasnyv-prychyny

Евакуація з Вовчанську відбувається, але зі складнощами: волонтер пояснив причини

 • 23623 переглядiв

Евакуація з Вовчанська вкрай ускладнена через постійну присутність ворожих БПЛА, небажання мешканців покидати небезпечну зону та близькість деяких населених пунктів до лінії зіткнення.

Волонтер В'ячеслав Ільченко в ефірі Київ24 розповів про труднощі, з якими стикаються волонтери у Вовчанську, зазначивши про небезпеку ворожих БпЛА та нерішучість жителів у питаннях виїзду з небезпечної зони, передає УНН.

(Вовчанськ) постійно під обстрілом насправді, постійно летіли КАБи, особливо центр вщент розбитий.

 – зазначив волонтер.

За словами В'ячеслава Ільченко евакуація відбувається, але вкрай тяжко це робити. Він наголосив про наступні причини складнощів:

Перше, FPV-дронів всі бояться, не у всіх є РЕБи. Тому якщо виїжджаєш на евакуацію, не розумієш, чи приїдеш, чи ні. Друге, рідні дають заявки, і буває таке, що 400-500 метрів до лінії зіткнення. Приїжджаєш до людей, а вони кажуть – ні, ні, в нас все добре, не будемо їхати.

– розповів В'ячеслав Ільченко.

З півночі Харківщини евакуювали 5700 людей, сьогодні планується евакуювати ще 1600 людей - ОВА13.05.24, 12:24

Також було зазначено, що наразі "у Вовчанську малих дітей немає, це точно". Вчора, за словами волонтера, фахівці вивозили сім’ю з дітьми.

Третя "НС" у тилу росіян на Луганщині за тиждень: Лисогор розповів про наслідки для загарбників від вибуху складу з БК в окупованому Сорокиному13.05.24, 12:46

Ігор Тележніков

Суспільство

Популярні

Новини по темі

Саміт миру: прем'єр Швеції підтвердив Зеленському свою участь

 • 107996 переглядiв

Сили оборони знищили ворожий вертоліт Ка-52 "Алігатор"

 • 103015 переглядiв