ukenru
ekspert-poyasnila-yak-pravilno-investuvati-u-pervinku

Експерт пояснила, як правильно інвестувати у "первинку"

 • 4132 переглядiв

КИЇВ. 16 жовтня. УНН. Існують два основних види інвестицій у житлову нерухомість на первинному ринку - купівля квартир з метою перепродажу і під оренду. Щоб не втратити гроші, інвесторам необхідно врахувати багато нюансів, йдеться у статті видання "Деловая столица", пише УНН.

Попит на нерухомість залишається як і раніше високим, а частина покупців купує квартири з метою заробити на них. У той же час при інвестуванні необхідно врахувати низку факторів. Як саме інвестувати у "первинку", пояснила директор департаменту продажів і маркетингу ХК "Київміськбуд" Тетяна Маркова.

Перше питання, яке виникає у потенційного інвестора, - яку суму потрібно мати у своєму розпорядженні, щоб ризикнути інвестувати у нерухомість. Наприклад, для купівлі квартири на Солом'янці у ЖК "Медовий" досить близько 540 тис. грн, через рік вона буде коштувати 624 тис. грн.

"Якщо покупець інвестує всю суму ще на старті, то, отримавши знижку від забудовника обсягом 10%, він вже заощадив, а значить, заробив", - пояснює директор департаменту продажів і маркетингу ХК "Київміськбуд" Тетяна Маркова.

Експерт впевнена, що у такому випадку інвестувати у квартиру можна, маючи на руках лише 30% від ціни, а решту суми виплачувати у розстрочку. Заробіток у підсумку все одно буде, але меншим, тому що вартість залишку не фіксується і ціна на квадрат виросте.

"Стартова ціна, яку пропонують при відкритті продажів у новобудові, завжди найнижча і з плином часу буде лише підвищуватися", - додає вона.

Крім низької ціни, за словами Тетяни Маркової, у інвестора на початковому етапі ще є і найбільший вибір планувань квартир і найлояльніша знижка при повній оплаті. Серед факторів, які допоможуть інвестору заробити, експерт називає правильний вибір місця розташування і ліквідності майбутнього об'єкта, концепції житлового комплексу. На кінцевій вартості побудованого житла також позначиться рівень розвитку транспортної та соціально-побутової інфраструктури району. Збільшити вартість і ліквідність побудованої квартири інвестор може і у тому випадку, якщо, наприклад, зробить у ній затребуваний ринком ремонт.

Українські Національні Новини

Економіка