ukenru
eksnardepu-vid-partiyi-regioniv-markovu-ogolosili-pidozru-u-kolaboratsionizmi

Екснардепу від "Партії регіонів" Маркову оголосили підозру у колабораціонізмі

 • 114433 переглядiв

КИЇВ. 23 травня. УНН. Колишньому народному депутату України від "Партії регіонів" Ігору Маркову повідомили про підозру у колабораційній діяльності. Про це інформує пресслужба СБУ та столичної прокуратури, пише УНН.

Цитата

"За процесуального керівництва Київської міської прокуратури колишньому народному депутату України повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України)", - ідеться у повідомленні прокуратури.

Деталі

Кілька джерел у правоохоронних органах підтвердили, що йдеться про колишнього нардепа Ігора Маркова.

За даними слідства, Марков у 2014 році виїхав на територію рф, де здійснював активні дії на шкоду суверенітету та незалежності України.

Після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну з 15 по 19 березня 2022 року підозрюваний, перебуваючи на тимчасово окупованій території Київської області спільно з російськими військовослужбовцями, публічно пропагував їх дії та заперечував здійснення збройної агресії проти України. Його висловлювання у подальшому були поширені, зокрема, на інтернет-сторінці російського федерального телеканалу при міністерстві оборони рф.

Крім того, 15 травня підозрюваний публічно виступив на загальноросійському телеканалі, взявши участь у проведенні інформаційної кампанії держави-агресора. Зміст його виступу був направлений на підтримку тимчасової окупації частини території України російською федерацією та створених нею псевдоорганів. Він публічно схвалював дії росії і заперечував здійснення агресії стосовно жителів тимчасово окупованих територій, повідомили в прокуратурі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУ Нацполіції у м. Києві за матеріалами Департаменту захисту національної державності СБУ.

Нагадаємо

Тижнем раніше повідомили про підозру ексмеру столиці Леоніду Черновецькому, який закликав визнати кордони "ДНР" та "ЛНР.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП