ukenru
eks-glava-tsru-vistupit-pered-demokratami-kongresu-po-situatsiyi-navkolo-iranu

Екс-глава ЦРУ виступить перед демократами Конгресу по ситуації навколо Ірану

 • 11702 переглядiв

КИЇВ. 19 травня. УНН. Демократи Палати представників США запросили колишнього директора (2013-2017 років) Центрального розвідувального управління (ЦРУ) Джона Бреннана виступити з доповіддю щодо ситуації навколо Ірану. Про це в суботу повідомило агентство Associated Press з посиланням на джерела, передає УНН.

Очікується, що Бреннан, який є відкритим критиком політики президента США Дональда Трампа, виступить перед конгресменами у вівторок, 21 травня. Таке ж запрошення було направлено колишній співробітниці Держдепартаменту Венді Шерман, яка очолювала делегацію США на переговорах з ядерної угоді з Іраном.

У вівторок адміністрація Трампа також планує провести закритий брифінг для парламентаріїв, вказує агентство. Демократи планують відвідати обидві зустрічі.

Нагадаємо, 8 травня 2018 року президент США Дональд Трамп оголосив про односторонній вихід Вашингтона з Спільного всеосяжного плану дій (СВПД) щодо іранської ядерної програми, а в листопаді були відновлені антиіранські санкції, що включають заборону на закупівлю нафти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представники адміністрації Трампа побоюються, що Іран першим завдасть удар по США - WSJ

Політична конфронтація між Іраном і США привела до різкого загострення обстановки в Перській затоці після рішення американської адміністрації направити туди ударну групу ВМС на чолі з авіаносцем Abraham Lincoln в якості сигналу владі Тегерана. У Вашингтоні підкреслили, що не прагнуть до конфлікту з Іраном, але готові захищати сили і інтереси США в регіоні. У Пентагоні назвали цей крок "відповіддю на свідоцтва підвищеної готовності з боку Ірану до проведення наступальних операцій проти сил США і американських інтересів".

Українські Національні Новини

Політика