dvokh-osib-suditimut-za-uchast-u-nezakonnomu-referendumi-2014-roku-na-luganschini

Двох осіб судитимуть за участь у незаконному "референдумі" 2014 року на Луганщині

 • 11424 переглядiв

КИЇВ. 18 серпня. УНН. До суду скеровано обвинувальні акти у двох кримінальних провадженнях щодо осіб, які брали участь у незаконному "референдумі" 2014 року на підтримку окупаційної адміністрації РФ. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу прокуратури луганської області.

"Прокурори управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, прокуратури Луганської області направили до суду обвинувальні акти у двох кримінальних провадженнях за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст.110 ККУ)", - йдеться у повідомленні.

У травні 2014 року громадяни України у складі "дільничних виборчих комісій" взяли участь в організації та проведенні "референдуму" щодо підтримки "Акту про державну самостійність ЛНР" на території с. Велика Чернігівка Станично-Луганського району. Вони формували списки виборців, видавали місцевим жителям "бюлетені", слідкували за процесом та порядком голосування на "виборчій дільниці" та взяли участь у підрахунку голосів.

"Результати незаконного "волевиявлення" у подальшому використані представниками так званої "центральної виборчої комісії ЛНР" окупаційної адміністрації РФ в Луганській області для проголошення державної самостійності псевдореспубліки", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Луганській області судитимуть учасницю "референдуму" 2014 року, яка переховувалася від правосуддя в Росії.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У Мілованова похвалили "дорогі" кредити Cargill для України

     • 13827 переглядiв

    Справа Шеремета: Антоненку вручили обвинувальний акт

     • 23602 переглядiв