ukenru
do-khramu-na-khmelnichchini-povernuli-vikradeni-pyat-rokiv-tomu-ikoni

До храму на Хмельниччині повернули викрадені п’ять років тому ікони

 • 16045 переглядiв

КИЇВ. 29 липня. УНН. Тернопільські поліцейські повернули три старовинні ікони, що були викрадені ще в 2015 році, до храму Успіння Пресвятої Богородиці, що в селі Петрашівка Хмельницької області. Про це повідомляє УНН з посиланням на відділ комунікації поліції Тернопільської області.

"Три старовинні ікони повернули тернопільські поліцейські до храму Успіння Пресвятої Богородиці, що в селі Петрашівка Хмельницької області. Знову звернутися до них з молитвами віряни мали змогу вже 28 липня, під час урочистої святкової літургії", - йдеться у повідомленні.

Так, у травні цього року тернопільським правоохоронцям та працівникам прокуратури вдалось затримати семеро учасників злочинної групи, які викрадали цінності із храмів та монастирів у Тернопільській, Хмельницькій, Вінницькій, Одеській, Львівській та Чернігівській областях. У злочинців виявили понад 500 таких творів сакрального мистецтва, більшість із яких датовані 17-19 століттями.

Зазначається, що поліцейські ще досі встановлюють усіх власників церковної атрибутики, вилученої під час обшуків.

Завдяки інформації, розміщеній на відомчому сайті, три ікони упізнав священник з Хмельниччини. Він одразу зв'язався з поліцейськими та разом з адвокатом вирушив на Тернопільщину.

"Ікони, які передавалися з покоління в покоління, безсоромно викрали з церкви ще в 2015 році, - розповідає настоятель храму Успіння Пресвятої Богородиці Віктор Галкін. – Найцінніша з них – ікона Успіння Пресвятої Богородиці, в честь якої і названо наш храм".

Нагадаємо, що у травні в Україні затримали міжрегіональну банду, яка протягом двох років викрадала ікони з церков.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП