derzhavniy-dorozhniy-fond-minulogo-roku-ne-osvoyiv-ponad-3-mlrd-grn-patskan

Державний дорожній фонд минулого року не освоїв понад 3 млрд грн – Пацкан

 • 10798 переглядiв

КИЇВ. 29 січня. УНН. Видатки Державного дорожнього фонду минулого року були меншими від плану на суму понад 3 млрд грн. Про це зазначив голова рахункової палати Валерій Пацкан. Передає УНН із посиланням на пресслужбу відомства.

"За підсумками 2019 року видатки з державного дорожнього фонду були меншими від плану на суму понад 3 млрд грн. І це при тому, що план надходжень був перевиконаний", - зазначив Пацкан.

За його словами, останні роки на будівництво та ремонт доріг виділяються колосальні кошти. Але, попри пріоритетність цього питання, недоліки планування і низька виконавська дисципліна, численні зміни до переліків об’єктів будівництва, реконструкції, ремонту із доріг та зволікання внесенням змін до програмних документів призвели до того, що видатки з державного дорожнього фонду за підсумками 2019 року не проведено на 3,2 млрд грн.

"На 1,3 млрд грн були менші ніж заплановані видатки на розвиток мережі й утримання автомобільних доріг загального користування державного значення і виконання боргових зобов’язань за запозиченнями, залученими державою або під державні гарантії", - наголосив Пацкан.

Окрім того, не розпочато використання 0,8 млрд грн на будівництво автотранспортної магістралі через річку Дніпро у місті Запоріжжі (автомобільна дорога загального користування державного значення Н-08 "Бориспіль - Дніпро - Запоріжжя – Маріуполь").

Нагадаємо, Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що за цей рік пріоритетом є будівництво дороги "Решетилівка-Дніпро".

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Путін дав оцінку уряду Медведєва

     • 19624 переглядiв

    У Львові шукали вибухівку на Личаківському кладовищі

     • 15354 переглядiв