ukenru
degustator-mitsnogo-alkogolyu-rozpovila-pro-nezvichni-riznovidi-gorilki-v-ukrayini

Дегустатор міцного алкоголю розповіла про незвичні різновиди горілки в Україні

 • 28180 переглядiв

КИЇВ. 15 грудня. УНН. Горілка - один із найпопулярніших видів алкоголю в Україні. Тому не дивно, що у країні існує досить широка палітра її різноманітних смаків і видів. Дегустатор міцних алкогольних напоїв Валентина Попова розповіла УНН про оригінальні види і смаки горілки в Україні.

Так, за її словами, слід для початку розуміти, що з себе представляє горілка за стандартом.

"Горілка за стандартом - прозора чиста рідина з горілчаним ароматом і чисто горілчаним смаком. Ці показники записані у стандарті. Дегустувати її - це наука ціла", - зазначає Попова.

З найоригінальніших представлених в Україні, окремо слід виділити чорну горілку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорна горілка в Україні: цікаві факти.

"Вона відноситься до типу настоянки. Горілка у нашій класифікації - це "прозора безбарвна рідина", а ця відноситься до настоянок. Додають туди настій трав, які мають колір, або барвник", - розповіла вона.

Українські виробники, у лінійці яких є цей незвичайний вид горілки-настоянки, підхопили загальносвітовий тренд вже давно.

Так, наприклад, ще у 2018 році на алкогольному ринку з'явилася перша українська чорна горілка Black Carbon від PRIME.

Спершу вона була представлена ​​як лімітована новорічна лінійка. Але через смак і екзотичний колір вона стала настільки популярною, що виробник залишив її у своїй постійній лінійці.

Особливою незвичністю, за словами дегустатора, ще відрізняється і так звана м'ятна горілка - з охолоджуючим ефектом.

"Це авторські розробки. Якщо дуже слабкий аромат і смак охолоджуючий, то це буде горілка "особлива", а якщо трохи більше - то це вже настоянка", - підкреслила Попова.

Також дегустатор зазначила, що оригінальності смаку і запаху горілки надають саме за допомогою особливих авторських рецептур. На виробництві міцного алкоголю постійно працюють над розробкою її нових різновидів. Часто алкогольні бренди для цього звертаються до крафтового виробництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колекцію першої крафтової української горілки "Др.Житник" поповнила ZUBROWICA.

"Крафт - це означає, що зроблено вручну. Перекладається як ремесло. Це продукція, за технологією того чи іншого продукту, зроблена у невеликих кількостях, але саме вручну. Технологія залишається для всіх однаковою: додавай, що хочеш, головне - щоб це було приємно і смачно", - розповіла Попова.

Нагадаємо, експерти вважають, що крафтова горілка є одним із головних алкогольних трендів 2020 року.

Українські Національні Новини

Суспільство