dbr-zatrymalo-viiskovosluzhbovtsia-56-i-ompbr-yakyi-publichno-zaiavyv-pro-szch

ДБР затримало військовослужбовця 56-ї ОМПБр, який публічно заявив про СЗЧ

 • 7761 переглядiв

Правоохоронці затримали військовослужбовця 56-ї ОМПБр, який публічно заявив про залишення військової частини. Про це у середу повідомили в ДБР, передає УНН.

Джерела УНН повідомили, що мова йде про Сергія Гнезділова. 

Працівники ДБР затримали військовослужбовця 56 окремої мотопіхотної бригади, який самовільно залишив військову частину і повідомив про це через соцмережі 21 вересня

- йдеться у повідомленні ДБР.

23 вересня 2024 року Донецька спецпрокуратура у сфері оборони Східного регіону за фактом публікацій у ЗМІ відкрила провадження щодо дезертирства військовослужбовця та доручила розслідування Бюро. 

Наступного дня у бригаді також призначили службове розслідування, за результатами якого визнали, що військовий "вчинив дії, які містять ознаки кримінального правопорушення".

"Попередньо встановлено, що на початку вересня військовослужбовець був направлений до госпіталю для медогляду ВЛК, однак на справді обстеження не проходив та в медзакладі не перебував, а після завершення визначеного терміну ВЛК до місця несення служби не повернувся та впродовж двох тижнів фактично переховувався від правоохоронців", - вказали в ДБР. 

Після вивчення матеріалів справи та низки процесуальних дій слідчі ДБР затримали військовослужбовця за підозрою у самовільному залишенні військової частини, вчиненому з метою ухилення від військової служби, в умовах воєнного стану (за ч. 4 ст. 408 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років.

ВР ухвалила звільнення військовослужбовців від відповідальності за перше СЗЧ і дезертирство20.08.24, 15:11

Популярні

Новини по темі

Окупанти вдарили КАБом по Слатиному на Харківщині - МВА

 • 8360 переглядiв

Литва виділяє 13 млн євро на відновлення України

 • 10499 переглядiв