dbr-peredalo-zsu-areshtovani-avto-rodichiv-medvedchuka-ta-kozaka-vartistyu-ponad-1-mln-dolariv

ДБР передало ЗСУ арештовані авто родичів Медведчука та Козака вартістю понад 1 млн доларів

 • 1029294 переглядiв

КИЇВ. 12 червня. УНН. ДБР на потреби ЗСУ передало 17 автомобілів які належали підприємству родичів Медведчука та Козака, загальною вартістю 1,1 млн доларів. Вони були заарештовані у квітні минулого року у рамках кримінального провадження щодо незаконного видобутку піску, передає УНН з посиланням на ДБР.

Цитата

"Працівники ДБР передали на потреби однієї з бригад Збройних сил України 17 автомобілів, арештованих у родичів Медведчука та Козака. Вартість транспортних засобів складає 1,1 млн доларів. Зокрема, передано 12 вантажівок, автокран, мікроавтобус, фургон та два позашляховики", - зазначається в повідомленні.

Деталі

Ці транспортні засоби належали підприємству родичів колишніх народних депутатів Віктора Медведчука та Тараса Козака, причетних до фінансування збройної агресії росії проти України. Вони також є суб’єктами кримінального провадження щодо незаконного видобутку піску на двох кар'єрах у Львівські області.

За клопотанням ДБР у квітні минулого року на ці автомобілі було накладено арешт у межах розслідування кримінального провадження за підозрою у зловживанні владою та порушенні правил охорони або використання надр (ст. 364, ст. 240 КК України).

"Тепер працівники ДБР домоглися, щоб майно прихильників росії потрапило до ЗСУ і допомагало наших захисникам у боротьбі з ворогом", - додається в повідомленні.

Доповнення

Як раніше повідомляв УНН, Служба безпеки України повідомила, що арештовано "нову порцію" активів дружини екснардепа Віктора Медведчука Оксани Марченко на майже 740 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: АРМА розшукало "приховані" активи Новинського на 10,5 млрд грн, на них наклали арешт

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Після підриву Каховської ГЕС відомо про 10 загиблих - МВС

     • 593139 переглядiв

    У Трампа може з'явитись можливість уникнути в'язниці - ЗМІ 

     • 1115883 переглядiв