ukenru
chubarov-pro-normandskiy-format-v-spiskakh-na-obmin-polonenimi-nemaye-krimskikh-tatar

Чубаров про "нормандську зустріч": в списках на обмін полоненими немає кримських татар

 • 16998 переглядiв

КИЇВ. 10 грудня. УНН. Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров сказав, що формат обміну утримуваних осіб "всіх встановлених на всіх встановлених", який був прийнятий на "нормандському форматі", не включає в себе кримських татар. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, передає УНН.

"Загальні узгоджені висновки Паризького саміту в "нормандському форматі" 9 грудня 2019 року: "вони заохочують Тристоронню контактну групу сприяти звільненню та обміну утримуваних осіб, пов’язаних з конфліктом, до кінця року на основі принципу "всіх на всіх", починаючи з "усіх встановлених на всіх встановлених", при розумінні, що міжнародним організаціям, включно з Міжнародним комітетом Червоного Хреста (МКЧХ), буде надано повний і безумовний допуск до всіх утримуваних осіб". У такому формулюванні немає кримських політв'язнів, абсолютна більшість з яких кримські татари", - написав Рефат Чубаров.

Він також поцікавився у МЗС та найближчих помічників Президента України Володимира Зеленського про те, хто персонально писав текст узгоджених висновків.

Нагадаємо, під час зустрічі у "нормандському форматі" країни-учасниці погодили обмін утримуваними особами між Росією і Україною в форматі "всіх на всіх".

Українські Національні Новини

Політика