chervone-myaso-viklikaye-rak-kishechnika

Червоне м'ясо викликає рак кишечника

 • 23016 переглядiв

Вчені досліджували харчові звички близько 500 тис. осіб. Результати дослідження опубліковані в "Міжнародному журналі епідеміології".

“Дослідження показало, що у людей, які їли червоне або перероблене м'ясо чотири або більше разів на тиждень, ризик колоректального раку був на 20% вище, ніж у тих, хто ласував продуктом менше двох разів на тиждень.

Ризик колоректального раку зростає на 19% з кожною щоденною 25-грамовою порцією переробленого м'яса, що еквівалентно скибочці шинки. А на кожні 50 грамів порції червоного м'яса в день, що дорівнює товстому шматку ростбіфа, ризик колоректального раку підвищується на 18%", — йдеться в дослідженні.

Фахівці радять "налягати" на продукти, багаті клітковиною, такі як овочі, фрукти.

Довідка

Червоне м'ясо - всі види м'яса (м'язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину і козлятину.

Фахівці радять замінити червоне м'ясо на біле (курятина, індичатина).

Українські Національні Новини

Здоров'я

    Популярні

    Новини по темі

    Червоне м'ясо викликає рак кишечника

     • 23016 переглядiв