Вчені досліджували харчові звички близько 500 тис. осіб. Результати дослідження опубліковані в "Міжнародному журналі епідеміології".
“Дослідження показало, що у людей, які їли червоне або перероблене м'ясо чотири або більше разів на тиждень, ризик колоректального раку був на 20% вище, ніж у тих, хто ласував продуктом менше двох разів на тиждень.
Ризик колоректального раку зростає на 19% з кожною щоденною 25-грамовою порцією переробленого м'яса, що еквівалентно скибочці шинки. А на кожні 50 грамів порції червоного м'яса в день, що дорівнює товстому шматку ростбіфа, ризик колоректального раку підвищується на 18%", — йдеться в дослідженні.
Фахівці радять "налягати" на продукти, багаті клітковиною, такі як овочі, фрукти.
Довідка
Червоне м'ясо - всі види м'яса (м'язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину і козлятину.
Фахівці радять замінити червоне м'ясо на біле (курятина, індичатина).