chastyna-yes-boikotuvatyme-ministerski-zustrichi-na-chas-holovuvannia-uhorshchyny-reuters

Частина країн ЄС бойкотуватиме міністерські зустрічі на час головування Угорщини - Reuters

 • 20821 переглядiв

Кілька країн ЄС, включаючи Швецію, Естонію, Латвію, Литву, Польщу та Фінляндію, бойкотуватимуть міністерські зустрічі, організовані Угорщиною під час її головування в Раді ЄС, на знак протесту проти зустрічей угорського прем'єр-міністра Віктора Орбана з Володимиром Путіним і Сі Цзіньпіном.

Швеція та ще декілька країн Європейського Союзу не буде направляти міністрів на засідання, які організовує Угорщина в межах свого головування в Раді ЄС, на знак протесту. Про це заявила Міністерка з питань Європи уряду Швеції Джессіка Росвалл, пише Reuters, передає УНН.

Деталі 

За словами Росвалл, рішення ухвалили на знак протесту проти переговорів угорського прем’єр-міністра Віктора Орбана з Владіміром Путіним.

Дії Угорщини під час головування (в Раді ЄС. – ред.) є шкідливими і повинні мати наслідки. Тому Швеція не братиме участі на політичному рівні в неформальних урядових зустрічах у липні

- заявила шведська посадовиця.

Вона додала, що до бойкоту, окрім Швеції, долучились Естонія, Латвія, Литва, Польща та Фінляндія. На міністерських зустрічах вони будуть представлені на рівні державних службовців, а не міністрів.

Росвалл зазначила, що інші країни-члени ЄС теж обговорюють подібні дії.

Угорщину можуть усунути від головування в ЄС після візитів Орбана до рф та Китаю - Politico09.07.24, 20:08

Контекст 

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан 2 липня приїздив до Києва на зустріч із президентом Володимиром Зеленським. За декілька днів після того, угорський прем'єр здійснив неанонсований візит до москви, де зустрівся з російським лідером володмиром путіним. 

На завершення Віктор Орбан вирушив до Китаю. Глава Китаю Сі Цзіньпін на зустрічі з Орбаном також казав про "швидке припинення вогню та політичне врегулювання" російсько-української війни.

Нагадаємо

Агентство Bloomberg з посиланням на власні джерела заявило, що візити прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана до москви і Пекіна для зустрічей з путіним і Сі Цзіньпіном роздратували західних союзників.

Популярні

Новини по темі