budanov-rozpoviv-skilki-ta-yakikh-raket-zalishilosya-v-rf-dlya-obstriliv-ukrayini

Буданов розповів, скільки та яких ракет залишилося в рф для обстрілів України

 • 430553 переглядiв

КИЇВ. 30 грудня. УНН. На озброєнні в рф залишилися оперативно-тактичні ракети морського, авіаційного та наземного базування, що у відсотковому співвідношенні складає від 13 до 27%. Про це в інтерв’ю ВВС News Україна заявив начальник Головного управління розвідки МОУ Кирило Буданов, передає УНН.

Цитата

«По основних типах у них залишилося оперативно-тактичних ракет морського, авіаційного та наземного базування від 13 до 27%. Тобто, по всіх основних типах вони впали нижче 30%, що є недоторканим запасом. В середньому, в одному ракетному залпі, який вони використовують як терористичний акт проти нашої інфраструктури, здебільшого від 70 до 75 ракет. Їхня промисловість намагається вийти на виробництво 20 ракет типу "Калібр" в місяць. В ракетному залпі здебільшого застосовуються ракети Х-101, Х-505 й "Калібр". Порахуйте самі, скільки вся промисловість має працювати, щоб забезпечити один єдиний залп», - зазначив Буданов.

Деталі

Він зазначив, що ситуація з виробництвом Х-101 ракет приблизно схожа та навіть гірша, ніж з виробництвом "Калібрів". Щодо "Іскандерів" Буданов констатує, що в росіян з ними «взагалі катастрофа».

Директор ГУР також пояснив, чому росіяни перейшли на використання іранських дронів. За його словами, причиною є недостатня кількість ракет, яка щомісяця зменшується.

«Причина проста - це недостатня кількість і розуміння військового керівництва ще влітку, що кількість ракет дуже швидко зменшується. Необхідність переходу на альтернативні зразки. Такими вони змогли знайти виключно дрони типу - "Шахед-136", які активно застосовують з початку осені, а взагалі - з кінця літа», -- додав він.

Доповнення

В інтерв’ю LIGA.net очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що у росіян залишилося ракет ще для “двох-трьох” ударів по інфраструктурі України.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Індонезія знімає внутрішні Covid-обмеження

     • 1003761 переглядiв

    Шмигаль анонсував індексацію пенсій у 2023 році

     • 521648 переглядiв

    Імпорт палива, порівняно з березнем, зріс у 10 разів - прем'єр

     • 333188 переглядiв

    Поваленого лідера М'янми Су Чжі засудили до 33 років в'язниці

     • 275907 переглядiв

    Україна припинила дію міжурядової угоди з КНДР

     • 1278182 переглядiв