budanov-prokomentuvav-mozhlivu-prichetnist-ukrayini-do-udariv-dronami-v-sudani

Буданов прокоментував можливу причетність України до ударів дронами в Судані

 • 202661 переглядiв

КИЇВ. 24 вересня. УНН. Начальник головного управління розвідки України Кирило Буданов не підтвердив і не спростував повідомлень у ЗМІ про ймовірну причетність українських спецслужб до атак дронами в Судані. При цьому він додав, що Україна буде діяти проти своїх ворогів “у будь-якій точці земної кулі”. Про це Буданов розповів у коментарі українській службі Голосу Америки, передає УНН.

Цитата

«Я особисто ще рік тому відверто казав, що всі російські воєнні злочинці, які воювали, воюють або планують воювати проти України, будуть покарані в будь-якій точці земної кулі. Щодо підтвердження чи спростування інформації в повідомленнях CNN, — тут без коментарів, мені нема чого сказати. Нехай кожен знаходить відповіді сам», — сказав Кирило Буданов.

Контекст

Раніше телеканал CNN поінформував з посиланням на джерело в українському війську, що за ударами безпілотників по базах місцевих бойовиків, повʼязаних з ПВК “Вагнер” поблизу столиці Судану, ймовірно, стоять українські спецслужби.

Журналісти процитували джерело в українському війську, що описало операцію як роботу “несуданських військових”: схема дронів, що летять прямо на ціль, була дуже незвичною для Судану та ширшого африканського регіону.

Ці напади свідчать про можливе поширення наслідків російського вторгнення далеко від лінії фронту в Україні.

“Ситуація, яка сталася в Судані, думаю, всім чудово відома. Вкінці весни там стався черговий заколот, який повністю підтримувала російська сторона”, — додав Буданов.

“Підрозділи ПВК “Вагнер” брали участь і в організації, і безпосередньо в самому перевороті. Це все, що можу вам сказати. Це наші вороги, і ми будемо діяти в будь-якій точці земної кулі”, — сказав керівник української розвідки.

Додамо

У суботу президент Володимир Зеленський повідомив у соцмережі Х (колишня Twitter) про свою незаплановану зустріч з головою перехідного уряду Судану по дорозі з Канади.

«На зворотному шляху, в аеропорту Шеннон Зеленський провів незаплановану зустріч із Головою суверенної Ради Судану Абделем Фаттахом аль-Бурганом», повідомив президент у своєму твіті.

«Ми обговорили спільні виклики безпеці, а саме діяльність незаконних збройних формувань, які фінансуються Росією», – додав президент України.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні стався землетрус

     • 891106 переглядiв

    Одеські гвардійці знищили на Дніпрі човен з окупантами

     • 139345 переглядiв