brytanska-rozvidka-pislia-smerti-pryhozhyna-u-pvk-vahner-lyshylos-blyzko-5-tysiach-naimantsiv

Британська розвідка: після смерті пригожина у ПВК "вагнер" лишилось близько 5 тисяч найманців

 • 10766 переглядiв

Британська розвідка повідомляє про значне зменшення та фрагментацію ПВК "Вагнер" після смерті Пригожина. Багато колишніх командирів перейшли до інших формувань, а чисельність групи скоротилася з 50 до 5 тисяч осіб.

Після того, як минулого року загинув ватажок найманців із ПВК "вагнер" група значно зменшилась і стала більш фрагментованою. Про це заявили у Міністерстві оборони Великої Британії, передає УНН.

Деталі

Британська розвідка підкреслює, що після після загибелі Пригожина і засновника групи Вагнера Дмитрія Уткіна група стає все більш фрагментованою, і багато з тих, хто залишився в живих, покидають її.

Яскравим прикладом цього є один з її ватажків Андрєй Трошев. Чоловік пішов служити до міноборони рф, де, ймовірно, працює на ПВК "Редут". Наразі ця компанія займається формуванням підрозділів добровольчих корпусів для участі в бойових діях в Україні.

Інший відомий "вагнерівець - Александр Кузнєцов, який був командиром першого штурмового загону "вагнера". Тепер він входить до складу чеченського добровольчого загону спеціального призначення "Ахмат".

А командир третього штурмового загону "Вагнера" Борис Ніжевенок очолив добровольчий загін "Восток-V" у травні 2024 року.

Аналітики кажуть, що слідом за цими та іншими колишніми ватажками "Вагнера" з угруповання звільнилося чимало ветеранів-"вагнерівців",

Порівняно з піковою чисельністю близько 50 тисяч осіб у 2023 році, зараз "Вагнер", найімовірніше, налічує близько 5 тисяч осіб у своїх залишкових дислокаціях у Білорусі та Африці

- підсумовує британська розвідка. 

Нагадаємо

Взимку британська розвідка заявила, що на півдні росії будують нову основу базу для найманців ПВК "вагнер". На новій базі також буде розміщено новий добровольчий корпус росгвардії.

Володимир Омельченко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі