brytaniia-chastkovo-pryzupyniaie-na-prodazh-zbroi-izrailiu

Британія частково призупиняє продаж зброї Ізраїлю

 • 12543 переглядiв

Велика Британія призупиняє дію близько 30 з 350 ліцензій на продаж зброї Ізраїлю через ризик порушення міжнародного права. Це не повна заборона, а перегляд експортних ліцензій, заявив глава МЗС Девід Леммі.

Велика Британія призупиняє дію деяких ліцензій на продаж зброї Ізраїлю через ризик можливості її використання із порушенням норм міжнародного права. Про це заявив очільник британського МЗС Девід Леммі, пише Sky News, передає УНН.

Деталі

За словами Леммі, це рішення було ухвалене після перегляду ліцензій на експорт британської зброї, під час якого було виявлено "очевидний ризик" того, що озброєння може бути використане із "серйозним порушенням міжнародного гуманітарного права".

Глава зовнішньополітичного відомства уточнив, що дію приблизно 30 із 350 ліцензій буде призупинено, зауваживши, що "це не ембарго на постачання зброї".

Поставши перед таким конфліктом, як цей (війна в секторі Гази. – Ред.), уряд зобов'язаний переглянути британські експортні ліцензії. Це не повна заборона, це не ембарго на постачання зброї

- наголосив британський посадовець.

Доповнення

Зазначається, що Британія безпосередньо не постачає зброю Ізраїлю, але надає британським компаніям експортні ліцензії на її продаж.

Ізраїль та ХАМАС домовились про перемир'я для вакцинації в Газі30.08.24, 06:51

Володимир Омельченко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Британія частково призупиняє продаж зброї Ізраїлю

     • 12543 переглядiв

    У Києві сталася стрілянина біля ЖК "Амурський" - поліція 

     • 15134 переглядiв

    Румунія зробила ще один крок до передачі Україні ЗРК Patriot

     • 55217 переглядiв

    Сирський не проти, щоб СБУ повторно перевірила Гладкого

     • 24947 переглядiв