britanski-vcheni-rozpovili-pro-nebezpeku-spozhivannya-chervonogo-myasa

Британські вчені розповіли про небезпеку споживання червоного м'яса

 • 21450 переглядiв

Справа в тому, що виробництво червоного м’яса є одним з основних факторів глобального потепління та погіршення довкілля, зазначили фахівці.

“На сектор тваринництва припадає близько 15% антропогенних викидів парникових газів (ПМР). Виробництво тваринництва призводить до вирубки лісів, деградації земель та втрати їх біорізноманіття”, — йдеться у повідомленні.

Окрім того, високе споживання червоного м’яса та переробленого м’яса негативно впливає на здоров’я людини, додали вчені.

“З’являється все більше доказів того, що високе споживання обробленого м’яса і меншою мірою червоного м’яса призводить до збільшення ризику ожиріння, серцево-судинних захворювань та деяких форм раку”, — зазначили фахівці.

Додамо

Нещодавно оновлена ​​політика ЄС щодо просування продуктів харчування пов’язує споживання червоного м’яса із підвищеним ризиком розвитку раку.

Червоне м’ясо — всі види м’яса (м’язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину та козлятину.

Українські Національні Новини

Здоров'я

    Популярні

    Новини по темі

    У Харкові 18-річний пацієнт у "швидкій" напав на медиків

     • 14139 переглядiв

    У Рівному повідомили про замінування усіх шкіл

     • 18580 переглядiв

    НБУ не бачить паніки на валютному ринку України

     • 17669 переглядiв

    За рік кількість туристів в Україні зросла майже на 26%

     • 44094 переглядiв