britanska-rozvidka-prokomentuvala-sutichku-z-ukrayinskim-katerom-ta-rosiyskim-litakom-u-chornomu-mori

Британська розвідка прокоментувала сутичку з українським катером та російським літаком у Чорному морі

 • 7406617 переглядiв

КИЇВ. 27 серпня. УНН. Міністерство оборони Великої Британії у черговому звіті на основі розвідданих прокоментувало сутичку з українським катером та російським літаком у Чорному морі, пише УНН.

Деталі

"На тлі того, як напруженість у Чорному морі залишається високою, відбулися сутички між морськими та повітряними силами навколо стратегічно важливих газових та нафтових платформ між Кримом та Одесою", - ідеться у звіті.

МО Британії згадало про епізод, який стався минулого тижня за участю російського бойового літака та українського військового катера.

Платформи, зазначено у звіті, експлуатуються компанією "Чорноморнафтогаз", яку захопили проросійська окупаційна влада в Криму під час анексії 2014 року.

Британська розвідка вказує, що платформи пов'язані з цінними вуглеводневими ресурсами. "Однак, як і острів Зміїний на заході, вони також можуть використовуватися як передові бази розгортання, посадкові майданчики для гелікоптерів і для розміщення ракетних систем великої дальності", - вказали у МО Британії.

Нагадаємо

ГУР МОУ повідомило, що Сили безпеки й оборони України завдали удару по ворожому літаку в Чорному морі поблизу острова Зміїний - українська ракета пошкодила російський борт, який одразу ж залишити місце події.

Як вказали у розвідці, ворожа пропаганда поширила фейк про нібито ураження та затоплення українського катера. Насправді російська ракета впала у воду - жодної шкоди українським військовим завдано не було, зазначили у ГУР.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Місія NASA відправила чотирьох астронавтів на МКС

     • 2384638 переглядiв

    Куп'янщину ворог обстріляв з артилерії та мінометів - ОВА

     • 497555 переглядiв

    Окупанти поранили ще двох жителів Донеччини - ОВА

     • 469300 переглядiв

    Ще плюс 550: Генштаб оновив дані про ліквідованих окупантів

     • 687804 переглядiв