britaniya-nadislala-ukrayini-spetsobladnannya-dlya-bezpeki-moriv-na-2-mln

Британія надіслала Україні спецобладнання для безпеки морів на $2 млн

 • 263628 переглядiв

КИЇВ. 12 вересня. УНН. Велика Британія подарувала Україні устаткування на 1,6 мільйона фунтів стерлінгів (понад 2 мільйони доларів – ред.), яке допоможе гарантувати безпеку морів та підтримувати судноплавство в умовах російських атак. Про це йдеться на сайті британського уряду, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що допомогу передало британське гідрографічне управління, яке є підрозділом Міноборони. Допомогу направили підрозділам Держгідрографії України.

Серед обладнання — два однопроменеві ехолоти і дві системи багатопроменевих ехолотів, які можна використовувати для проведення гідрографічних досліджень.

Під час таких досліджень збирають точні дані про морське дно і середовище. Потім дані можна обробляти та використовувати для створення та підтримки морських карт і навігаційної інформації для забезпечення більш безпечної навігації в цьому районі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна повернула під контроль "Вишки Бойка" - ГУР

Судна, які прямують через українські територіальні води, можуть використовувати цю інформацію для планування безпечного маршруту, зокрема, через гуманітарний зерновий коридор.

Також українській Держгідрографії запропонували навчання на спеціалізованих курсах, яке допоможе розвинути навички для ефективного використання подарованого обладнання.

Нагадаємо

Південна Корея надасть Україні обладнання для розмінування. 

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    На росію вперше залетів німецький дрон-трансформер Vector – ЗМІ

     • 703399 переглядiв