boyepripasi-novogo-virobnitstva-dlya-zenitnikh-ustanovok-gepard-pribuli-v-ukrayinu

Боєприпаси нового виробництва для зенітних установок Gepard прибули в Україну

 • 114495 переглядiв

КИЇВ. 5 вересня. УНН. Боєприпаси для зенітних самохідних установок Gepard нового виробництва прибули в Україну з Німеччини. Про це повідомило міністерство оборони Німеччини, інформує УНН.

Цитата

«Лише через кілька місяців після підписання відповідної угоди на озброєння Збройних Сил України надійшли нові боєприпаси німецького виробництва для зенітного танкового комплексу Gepard», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що будівництво виробничої лінії для виготовлення боєприпасів раніше успішно завершили в амбітні терміни, що дозволило здійснити першу поставку п'ятизначної кількості снарядів в Україну.

"Війна в Україні - це майже щоденне нагадування нам: коли йдеться про захист своєї країни, протиповітряна оборона та достатня кількість боєприпасів є надзвичайно важливими. З відновленням виробництва боєприпасів Gepard ми зосереджуємося саме на цих двох вирішальних аспектах. Я радий, що ми змогли відновити виробництво так швидко і без бюрократичних перешкод. Це ще раз доводить, що на Німеччину можна покластися. Ми й надалі підтримуватимемо Україну в тих сферах, які є нашими сильними сторонами: артилерія, боєприпаси і наземна протиповітряна оборона", - заявив міністр оборони України Борис Пісторіус.

Доповнення

Укладений у лютому контракт з бюджетом у 168 мільйонів євро передбачає поставку загалом 300 тисяч боєприпасів. Перші снаряди були доставлені в Україну майже через 7 місяців після укладення контракту.
На сьогоднішній день Німеччина доставила до Києва 46 зенітно-гарматних танків Gepard. Ще шість мають надійти найближчим часом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Що таке в ім'я Бога?" - в Бундестазі кажуть, що Шольц єдиний, хто блокує постачання крилатих ракет Україні

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні стартувала посівна озимих

     • 855527 переглядiв

    Літо закінчилося: на кордоні України впав пасажиропотік

     • 392521 переглядiв