bloomberg-marin-le-pen-mozhe-obiednatys-z-orbanom-u-yevroparlamenti

Bloomberg: Марін Ле Пен може об'єднатись з Орбаном у Європарламенті

 • 22592 переглядiв

Депутати від проросійської політсили Марін Ле Пен можуть вийти зі своєї фракції в Європарламенті "Ідентичність та демократія" та увійти до альянсу прем'єра Угорщини Віктора Орбана. Про це пише Bloomberg, передає УНН.

Деталі 

За інформацією видання, члени "Ідентичності та демократії" планують зустрітися з союзниками по ЄС наступного дня після завершення виборів у Франції цими вихідними 6-7 липня. Вони хочуть обговорити майбутні фракції у Європарламенті.

Декілька членів фракції обговорюють можливість приєднання до нового альянсу, про який цього тижня оголосив прем'єр Угорщини Віктор Орбан. Зокрема і сама Ле Пен сказала, що її партія розгляне можливі варіанти союзів після виборів.

У Франції пройшли протести через перемогу у першому турі виборів партії Ле Пен01.07.24, 06:47

У виданні наголошують, що наразі  фракція "Ідентичність і демократія" опинилася на межі розпаду - вона припинить існування, якщо звідти вийде хоча б один учасник.

Доповнення

Аналітики також допускають, що до фракції Орбана також можуть приєднатися праворадикали з Австрії, Чехії та Італії.

Як зазначи Bloomberg, щоб отримати офіційне визнання, фракція має складатися щонайменше з семи країн.

Нагадаємо

Французький політик Жордан Барделла, президент партії Марін Ле Пен "Національне об'єднання", заявив, що він виступає за надання Україні боєприпасів, необхідних їй для самооборони. А втім, посадовець не підтримує передачу Києву техніки та озброєння, аби запобігти ескалації. 

Популярні

Новини по темі

"Пісочний чоловік 2": Netflix оголосили новий каст героїв

 • 110384 переглядiв