blinken-zayaviv-pro-zagrozu-shatdaunu-dlya-natsionalnu-bezpeku-ssha

Блінкен заявив про загрозу "шатдауну" для національну безпеку США

 • 508686 переглядiв

КИЇВ. 30 вересня. УНН. Урядовий "шатдаун", який прогнозується в США, може вплинути на нацбезпеку країни. Про це заявив очільник Державного департаменту Сполучених Штатів Ентоні Блінкен під час прес-конференції, передає УНН.

Деталі

Держсекретар США акцентував, що припинення роботи американського уряду ускладнить роботу Державного департаменту і зазначив, що відомство готується до ймовірного шатдауну, але закликав Конгрес "не йти на цей крок".

Цитата

"Ми дуже зосереджені на тому аби за будь-яких умов могли б зосередити наші ресурси на просуванні та захисті національної безпеки. І, звичайно, на тому щоб ми могли виконувати функції, необхідні для захисту людських життів, власності та безпеки", - заявив Ентоні Блінкен.

Відомо, що у Палаті представників США, де республіканці мають незначну більшість досі не проголосували за бюджет. Якщо його не приймуть вчасно, то США з 1 жовтня загрожує шатдаун.

Довідково

Шатдаун - це стан, коли частина американського уряду припиняє роботу через те, що у США не ухвалили новий бюджет. Співробітники великої частини державних структур у цей час працюють безкоштовно або йдуть у безстрокову відпустку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шатдаун може вплинути на підготовку українських пілотів – Пентагон

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    В Англії затримали двох людей, які зрубали відоме дерево

     • 229569 переглядiв

    Вірменія подала позов до суду ООН проти Азербайджану

     • 194893 переглядiв

    У росії вулкан Ебеко викинув потужний стовп попелу

     • 208437 переглядiв