blinken-yide-do-yehyptu-obhovoryty-prypynennia-vohniu-v-hazi

Блінкен їде до Єгипту обговорити припинення вогню в Газі

 • 25560 переглядiв

Держсекретар США Ентоні Блінкен вирушає до Єгипту для переговорів щодо припинення вогню в Газі та звільнення заручників. Вашингтон, Катар і Єгипет намагаються досягти угоди між Ізраїлем і ХАМАС для завершення війни.

Держсекретар США Ентоні Блінкен у вівторок вирушить до Єгипту, де зустрінеться з єгипетськими посадовцями для обговорення припинення вогню в Газі та звільнення заручників. Про це повідомили в Державному департаменті США, передає УНН.

Деталі

Блінкен обговорить зусилля для досягнення угоди, яка "забезпечить звільнення всіх заручників, полегшить страждання палестинського народу та допоможе встановити ширшу регіональну безпеку", йдеться в заяві Державного департаменту.

Вашингтон разом із посередниками Катаром і Єгиптом протягом кількох місяців намагається досягти угоди між Ізраїлем і палестинським ісламістським угрупованням ХАМАС для припинення війни та звільнення ізраїльських заручників і палестинських в'язнів.

Найбільшими перешкодами є вимога Ізраїлю зберегти свої сили для створення буферної зони між Газою та Єгиптом, а також деталі обміну заручників на палестинських в'язнів, які утримуються в Ізраїлі.

Блінкен їде до Лондона, Байден зустрінеться з прем'єром Британії: головні теми — Україна та Ізраїль08.09.24, 21:24

Лілія Подоляк

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Блінкен їде до Єгипту обговорити припинення вогню в Газі

     • 25560 переглядiв

    TikTok оскаржує закон США про "продаж або заборону" в суді

     • 19813 переглядiв