ukenru
blinken-napoliahaie-na-terminovosti-dopomohy-dlia-ukrainy-ta-podvoienni-pidtrymky-z-boku-soiuznykiv-nato

Блінкен наполягає на терміновості допомоги для України, та подвоєнні підтримки з боку союзників НАТО

 • 62418 переглядiв

Блінкен наполягає на тому, що Україна терміново потребує додаткової допомоги, такої як протиповітряна оборона, артилерія та боєприпаси, і закликає союзників подвоїти або потроїти обсяги надання ресурсів, оскільки безпека України є питанням глобальної безпеки.

Держсекретар США Ентоні Блінкен у четвер заявив, що Україні терміново потрібна додаткова допомога після зустрічі міністрів закордонних справ НАТО. Про це він заявив виступаючи перед журналістами в штаб-квартирі НАТО в Брюсселі, передає УНН.

З точки зору запасів обладнання, матеріалів, так, ми сьогодні говорили про те, щоб кожен повернувся назад і негайно та уважно подивився на те, що може бути доступним. Ми знаємо, які потреби. Протиповітряна оборона, артилерія, боєприпаси. Виходячи з того, що я почув сьогодні, думаю, що всі, включно зі Сполученими Штатами, збираються подвоювати і, якщо необхідно, подвоїти пошук ресурсів, яких так потребує Україна.

– заявив Блінкен.

Деталі

Блінкен також додав, що нині підтримка України особливо важлива, оскільки такі країни, як Китай, Північна Корея та Іран, допомагають росії розбудовувати її оборонно-промислову базу.

 Тож, як ніколи, у нас є справжній розподіл тягаря (щодо надання підтримки Україні) між союзниками, і за 30 або близько того років, які я займаюся цими питаннями, це, мабуть, найкращий приклад розподілу тягаря, в який і Сполучені Штати зробили величезний внесок. Але я знаю, що спікер (Майк) Джонсон зобов’язався швидко винести на голосування додатковий бюджет ясно: це голосування не може відбутися досить скоро.

– заявив Блінкен.

Він також додав, що затвердження фінансування для України Американським Конгресом важливе. Адже безпека України – це питання глобальної світової безпеки, і США не може відступити від своїх принципів підтримки миру у світі.

НАТО прагне створити міст для членства України в Альянсі - Блінкен04.04.24, 21:59 • [views_0]