biznes-tsoho-roku-vziav-55-mlrd-hrn-deshevykh-kredytiv-za-prohramoiu-5-7-9-na-shcho-naibilshe

Бізнес цього року взяв 55 млрд грн дешевих кредитів за програмою "5-7-9": на що найбільше

 • 20880 переглядiв

З початку 2024 року українські підприємці отримали 14 645 пільгових кредитів на суму 55,2 млрд грн за програмою 'Доступні кредити 5-7-9%'. Більшість коштів спрямовано на сільське господарство та переробну промисловість.

У межах державної програми "Доступні кредити 5-7-9%" з початку року бізнес отримав пільгових кредитів на понад 55 млрд гривень, повідомили у Мінекономіки у середу, пише УНН.

Деталі

"Від початку 2024 року українські підприємці отримали 14 645  пільгових кредитів за програмою "Доступні кредити 5-7-9%" на загальну суму 55,2 млрд гривень", - ідеться у повідомленні.

Понад дві третини від цієї суми, як вказано, припадає на сектори сільського господарства та переробної промисловості.

Як зазначила перша віцепрем’єр-міністерка - міністерка економіки Юлія Свириденко, усе більше пільгових кредитів за програмою бізнес отримує "на інвестиційні цілі та на підвищення власної енергостійкості". "Можливостями державної програми пільгового кредитування на енергетику вже почали користуватися ОСББ та ЖБК. За пільгові кошти вони можуть придбати та облаштувати устаткування для генерації електроенергії з альтернативних джерел, а також обладнання для зберігання електричної енергії", – зазначила вона.

З початку 2024 року підприємці, як вказано, отримали доступні кредити за такими цілями:

  • 16,9 млрд грн – кредити на поповнення обігових коштів;
  • 12,5 млрд грн – кредити  бізнесу, який працює в зоні високого воєнного ризику;
  • 12,2 млрд грн – кредити на розвиток переробних підприємств;
  • 10,7 млрд грн – на реалізацію інвестиційних проєктів.

Серед регіонів лідерами за сумами укладених кредитних договорів є Львівська, Дніпропетровська, Одеська, Київська, Харківська, Вінницька, Полтавська області та Київ.

"Загалом, від початку дії програми (від лютого 2020 року) видали 93,6 тисячі кредитів на суму 322,1 млрд гривень", - зазначили у міністерстві.

Банки схвалили кредити на майже 4 млрд грн на відновлення в енергетиці - НБУ08.08.24, 15:23

Популярні

Новини по темі