bizhentsi-z-ukrayini-pokraschili-situatsiyu-na-yevrorinku-pratsi-yevrokomisar

Біженці з України покращили ситуацію на євроринку праці - єврокомісар

 • 397283 переглядiв

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. Наплив працездатних українців до країн Європейського Союзу після повномасштабного вторгнення росії в Україну допоміг покращити показники із працевлаштування у ЄС. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода сказав єврокомісар з питань зайнятості та соціальних прав Ніколя Шміт, пише УНН.

Цитата

«Ми думаємо, що близько 1,5 млн українців, це цифра станом на квітень 2023 року, підписали контракт, тобто знайшли роботу. Можливо, це був короткостроковий контракт, можливо, довгостроковий, тобто вони були досить активними у пошуку роботи», - сказав Ніколя Шміт.

«Це мало певний вплив на покращення ситуації з дефіцитом робочої сили на багатьох європейських ринках праці», – додав він.

Деталі

Понад 1,5 млн українців працевлаштувалися в 11 країнах центральної та східної Європи. З 4 млн біженців, які зареєструвалися для отримання тимчасового захисту, якщо не враховувати літніх людей, тих, хто не може працювати через стан здоров’я та дітей, мають або мали роботу приблизно 60% українських громадян.
Цим працездатні біженці безумовно полегшили труднощі на багатьох європейських ринках праці, завдяки зменшенню дефіциту сили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від листоноші до юриста: представники яких професій мають найбільші труднощі з працевлаштуванням

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    путіну привиділося, що рф зможе відбивати атаки ATACMS

     • 288638 переглядiв