bilorus-zayavila-scho-viyskoviy-vertolit-polschi-porushiv-yiyi-povitryaniy-prostir

білорусь заявила, що військовий вертоліт Польщі порушив її повітряний простір

 • 996260 переглядiв

КИЇВ. 2 вересня. УНН. Прикордонний комітет білорусі заявив про нібито порушення кордонів країни військовим вертольотом Польщі, пише УНН.

Цитата 

“Вдень 1 вересня білоруські прикордонники зафіксували порушення повітряного простору білорусі з боку Польщі у Берестовицькому районі Гродненської області”, - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що польський військовий гелікоптер Мі-24 на гранично малій висоті перетнув державний кордон, залетів на глибину до 1200 метрів на територію білорусі, а потім повернувся назад.

Доповнення 

Міністерство закордонних справ білорусі заявило, що "у зв'язку із зафіксованим фактом порушення державного кордону республіки білорусь вертольотом польських Збройних сил 1 вересня 2023 року до МЗС білорусі викликано тимчасового повіреного у справах Польщі у білорусі Войцеха Філімоновича".

Також додали, що вимагають від польської сторони "відповідних роз'яснень і проведення ретельного розслідування інциденту". А про результати розслідування та причини інциденту мають повідомити білоруську сторону. Ба більше у МЗС наголосили, що звернули увагу тимчасового повіреного "на неприпустимість порушення державного кордону білорусь" і висловили "наполегливе прохання до Варшави вжити заходів, щоб виключити подібні інциденти в майбутньому".

Нагадаємо

Наприцінці серпня на кордоні з білоруссю на українській стороні вибухнули міни, через що пошкоджено залізницю.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У вересні Зеленський відвідає США - The Guardian

     • 1078304 переглядiв

    Meta хоче створити платні версії Facebook та Instagram

     • 670268 переглядiв

    США надасть Україні боєприпаси зі збідненим ураном - Reuters

     • 701456 переглядiв

    Міноборони рф заявило про нібито атаку БПЛА на Кримський міст

     • 414043 переглядiв