bezvidpovidalno-bilyi-dim-zasudyv-komentar-maska-pro-zamakh-na-trampa

"Безвідповідально": Білий дім засудив коментар Маска про замах на Трампа

 • 10524 переглядiв

Ілон Маск написав пост, у якому ставив питання про відсутність замахів на Байдена і Гарріс. Білий дім назвав таку риторику «безвідповідальною» і закликав засуджувати будь-яке насильство.

Білий дім у понеділок розкритикував пост мільярдера Ілона Маска, у якому той поставив запитання, чому на колишнього президента Дональда Трампа нещодавно було скоєно два замахи, а на президента Джо Байдена і віцепрезидента Камілу Гарріс - ні. Про це повідомляє УНН з посиланням на Axios.

Деталі

Після недільного можливого замаху на Трампа Маск написав на своїй платформі X: "І ніхто навіть не намагається вбити Байдена/Камалу". Однак після мільярдер видалив пост. Утім не одразу.

На одне з прохань підписників переглянути свій коментар він відповів: "Ніхто навіть не намагався це зробити - ось що я хочу сказати, і ніхто не буде".

На інше прохання видалити і переформулювати повідомлення він відповів: "Справедливо. Я не хочу робити те, що зробили вони, навіть жартома".

У підсумку Маск видалив пост і спробував заявити, що це був жарт.

У білому домі відреагували на пост Маска.

Як заявили президент Байден і віцепрезидент Гарріс після вчорашніх тривожних новин, у нашій країні немає місця політичному насильству або будь-якому насильству, і ми всі повинні зробити свій внесок у те, щоб цей інцидент не призвів до нового насильства

- ідеться в заяві прессекретаря Білого дому Ендрю Бейтса.

"Насильство слід тільки засуджувати, ніколи не заохочувати і не жартувати над ним. Така риторика безвідповідальна", - продовжив він.

Новое покушение: Трамп считает, что виновата риторика Байдена и Харрис16.09.2024, 20:36

Тетяна Краєвська

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    На Чернігівщині через атаки рф без світла близько 1700 осель

     • 16121 переглядiв

    Курс валют на 17 вересня: долар та євро зростають

     • 19430 переглядiв