bazovu-zahalnoviiskovu-pidhotovku-prodovzhat-do-15-misiatsia-u-zsu-startuvav-pilotnyi-proiekt

Базову загальновійськову підготовку продовжать до 1,5 місяця? У ЗСУ стартував пілотний проєкт

 • 17368 переглядiв

У чотирьох ключових навчальних центрах Збройних Сил України розпочалася підготовка за новою програмою, яка передбачає півтора місяця навчання замість одного. До проєкту вже залучено майже 500 новобранців. Основна мета — посилити підготовку та підвищити якість навчання військовослужбовців. Про це на брифінгу розповіли представники Головного управління доктрин і підготовки Генерального штабу ЗС України полковник Євген Межевікін та полковник Василь Румак, передає УНН із посиланням на Генштаб.

За даними Генштабу, цей пілотний проєкт реалізується в рамках програми "Збереження життя військовослужбовців", ініційованої Головнокомандувачем ЗС України генералом Олександром Сирським. Після завершення проєкту, який триватиме до кінця року, буде проведено аналіз і порівняння результатів підготовки на різних етапах — із термінами один та півтора місяця. За результатами аналізу будуть надані рекомендації щодо вдосконалення БЗВП.

Підготовка українських військових у Великій Британії: у Міноборони оприлюднили фото25.03.23, 16:43 • [views_409740]

Представники Головного управління доктрин і підготовки Генштабу ЗС України також повідомили про оновлення самої програми БЗВП. Зокрема, передбачається збільшення часу для вивчення основ застосування БпЛА та окопних засобів радіоелектронної боротьби, а також підвищення кількості годин для тактико-вогневої підготовки, розвідувально-диверсійної діяльності та навичок виживання на полі бою.

"Враховуючи динаміку й інтенсивність бойових дій, а також застосування нових видів озброєнь та тактик, навчання військовослужбовців має відбуватися постійно — у навчальних центрах, військових частинах, під час ротацій. Це дає перевагу на полі бою, береже життя наших військових та наближає нашу перемогу", - наголосив заступник начальника Головного управління доктрин і підготовки Генерального штабу Збройних Сил України полковник Євген Межевікін.

Популярні

Новини по темі

У Києві вночі очікуються заморозки

 • 19611 переглядiв