Деталі
Він уточнив, що за рік кожен українець з’їдає в середньому 26,1 кг курятини.
“Це складає 49% від загального споживання всіх видів м’яса”, — додав аналітик.
Другим за популярністю видом м’яса в Україні є свинина. Споживання свинини на рік складає 18,8 кг на людину, або 35% від загального споживання всіх видів м’яса, розповів Гопка.
“Це пов’язано з ціновим фактором: яловичина стає все дорожчою, а курятина залишається найбільш дешевою альтернативою”, — коментує фахівець.
На третьому місці — яловичина, каже Гопка. За рік кожен українець з’їдає в середньому 8 кг яловичини, або 15% від загального споживання всіх видів м’яса.
До теми
Додамо, що єдиною курятиною в Україні, яка підтвердила відсутність антибіотиків залишається “Наша Ряба”. Під час незалежного тестування фахівці дослідили, що виробник (МХП) не використовує антибіотики впродовж всього процесу вирощування птиці.