amerikanski-eksperti-rozpovili-pro-korist-kuryachogo-bulyonu-pid-chas-koronavirusa

Американські експерти розповіли про користь курячого бульйону під час коронавіруса

 • 146462 переглядiв

Американці називають курячий бульйон "підсилювачем імунітету" через велику кількість корисних речовин.

У м'ясі курки міститься амінокислота L-цистеїн. Це - важлива складова багатьох муколітичних препаратів, спрямованих на боротьбу з простудними захворюваннями: кашлем і нежитем.

Велика кількість амінокислот, які використовуються організмом для вироблення антитіл, необхідних для боротьби з інфекцією, містить курячий білок.

"Таким чином, курячий бульйон - це харчові ліки", - говорять експерти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виробник курятини "Наша Ряба" не використовує гормон росту і антибіотик

Курячий бульйон - це також джерело вітамінів.

"Три порції курячого бульйону містять в собі близько 50% від рекомендованої добової норми вітаміну В6. Цей вітамін покращує роботу нервових клітин і зміцнює імунну систему", - йдеться в повідомленні.

Курячий бульйон містить і вітаміни А і С, фосфор і антиоксиданти, які покращують імунну функцію.

"Продукт насичений магнієм, що допомагає зміцнити кістки, також містить колаген, який має протизапальні властивості", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, коронавірус не передається через їжу. Але краще вибирати герметично упаковане м'ясо. І не на стихійних ринках - а в магазині, рекомендує лікар-інфекціоніст й імунолог Олександр Карлівський.

"Тому що з таким м'ясом контактувало менше людей. А ще - треба обов'язково піддати м'ясо термічній обробці. Це не тому що коронавірус - це базові умови безпечного харчування", - додав він.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Олімпійські ігри у Токіо перенесено на 2021 рік

     • 20803 переглядiв

    Через Україну пропустили до Молдови та Румунії 240 іноземців

     • 14823 переглядiв