Американці називають курячий бульйон "підсилювачем імунітету" через велику кількість корисних речовин.
У м'ясі курки міститься амінокислота L-цистеїн. Це - важлива складова багатьох муколітичних препаратів, спрямованих на боротьбу з простудними захворюваннями: кашлем і нежитем.
Велика кількість амінокислот, які використовуються організмом для вироблення антитіл, необхідних для боротьби з інфекцією, містить курячий білок.
"Таким чином, курячий бульйон - це харчові ліки", - говорять експерти.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виробник курятини "Наша Ряба" не використовує гормон росту і антибіотик
Курячий бульйон - це також джерело вітамінів.
"Три порції курячого бульйону містять в собі близько 50% від рекомендованої добової норми вітаміну В6. Цей вітамін покращує роботу нервових клітин і зміцнює імунну систему", - йдеться в повідомленні.
Курячий бульйон містить і вітаміни А і С, фосфор і антиоксиданти, які покращують імунну функцію.
"Продукт насичений магнієм, що допомагає зміцнити кістки, також містить колаген, який має протизапальні властивості", - йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, коронавірус не передається через їжу. Але краще вибирати герметично упаковане м'ясо. І не на стихійних ринках - а в магазині, рекомендує лікар-інфекціоніст й імунолог Олександр Карлівський.
"Тому що з таким м'ясом контактувало менше людей. А ще - треба обов'язково піддати м'ясо термічній обробці. Це не тому що коронавірус - це базові умови безпечного харчування", - додав він.