ukenru
agrariyi-zaklikali-radu-pidtrimati-zakonoproekt-pro-vdoskonalennya-protsedur-privatizatsiyi-derzhpidpriyemstv

Аграрії закликали Раду підтримати законопроект про вдосконалення процедур приватизації держпідприємств

 • 402418 переглядiв

КИЇВ. 27 липня. УНН. Асоціація “Український клуб аграрного бізнесу” закликала парламентарів ухвалити в другому читанні законопроект № 7451, який вносить деякі зміни стосовно вдосконалення процедур приватизації державних підприємств. Про це повідомили у пресслужбі Асоціації, передає УНН.

Цитата

“Наразі українським аграріям терміново потрібен доступ до інфраструктури зберігання та переробки зернових, яку можуть забезпечити об’єкти державних підприємств – комбінати хлібопродуктів та спиртзаводи. Цей законопроект розблоковує процес приватизації і дозволяє підприємцям запустити нові виробництва та гарантувати продовольчу безпеку держави в найближчій перспективі. Зокрема прийняття законопроекту надасть можливість розблокувати приватизацію нині непрацюючих державних підприємств – 7 комбінатів хлібопродуктів та 31 спиртзавод”, - йдеться у повідомленні.

Також в Асоціації зазначили, що відновлення роботи таких підприємств та їх модернізація з боку приватних інвесторів дозволить використати наявний потенціал для вирішення проблем зберігання зерна та його переробки, у тому числі можливості виробництва біоетанолу, а також створити нові робочі місця.

Нагадаємо

Українські аграрії зібрали 6,5 млн тонн нового врожаю. Загалом цьогоріч урожай зернових та олійних культур очікується на рівні 65-70 мільйонів тонн, що становить близько 70% від показника 2020/21 років. 

Українські Національні Новини

Політика