21-soldat-tsakhalu-odnochasno-zahynuly-pid-chas-vybukhu-zaminovanoi-budivli-pid-chas-ataky-palestyntsiv

21 солдат ЦАХАЛУ одночасно загинули під час вибуху замінованої будівлі під час атаки палестинців

 • 28739 переглядiв

Внаслідок палестинського обстрілу з РПГ загинув 21 солдат армії Ізраїлю. Це стало найсмертоноснішим інцидентом для ЦАХАЛу за весь час війни з ХАМАС у ГАзі.

21 ізраїльський солдат загинув під час вибуху в Секторі Газа, який спричинила палестинська атака з РПГ. Це стало найсмертоноснішим інцидентом для солдат ЦАХАЛу в ході бойових дій в Газі. Про це пише УНН з посиланням на The Times of Israel.

Деталі

В понеділок, 23 січня, коли бійці ЦАХАЛ під прикриттям танку готували до знесення одну з будівель у Секторі Газа, по ним був нанесений удар з РПГ. Через це здетонувала вибухівка, яка вже знаходилася в будівлі. Солдати, які перебували в середині, загинули під час вибуху та обвалу будівлі.

До обіду вівторка ЦАХАЛ назвав імена всіх 21 загиблого солдата, всі вони були резервістами.

За твердженням спікерів армії Ізраїлю, це стало найсмертоноснішим інцидентом з початку наземного наступу Ізраїлю в анклаві. Загальна кількість загиблих в наземній операції досягла 219

На прес-конференції у вівторок вранці речник Армії оборони Ізраїлю контр-адмірал Даніель Хагарі заявив, що війська діяли на відстані близько 600 метрів від кордону, навпроти південної ізраїльської громади Кіссуфім. Вони знищують споруди та об'єкти ХАМАСу в рамках зусиль армії зі створення буферної зони, щоб дозволити жителям прикордонних ізраїльських громад повернутися до своїх домівок.

Нагадаємо

Ізраїль розпочав наступ на Газу після нападу ХАМАСу на південь Ізраїлю 7 жовтня, коли терористи захопили військові бази, населені пункти і музичний фестиваль, вбивши близько 1200 людей, більшість з яких були цивільними особами. Терористи також захопили 253 заручники.

Ізраїль пропонує двомісячне припинення вогню в обмін на звільнення всіх заручників22.01.24, 22:48

Анастасія Рябоконь

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Країни ЄС погодили військові дії в Червоному морі

     • 28352 переглядiв

    Парламент Туреччини розгляне заявку Швеції в НАТО

     • 21348 переглядiв