Канада заборонила TikTok на державних пристроях

Канада заборонила TikTok на державних пристроях

Київ  •  УНН

27 лютого 2023, 18:01  •  1158607 перегляди

КИЇВ. 27 лютого. УНН. Канада заборонила TikTok на державних мобільних пристроях у понеділок через проблеми з безпекою даних після аналогічної заборони Європейського Союзу минулого тижня. Про це пише ВВС, передає УНН.

Цитата

"Уряд Канади відданий забезпеченню безпеки урядової інформації", - йдеться в заяві Мони Фортьє, президента казначейства Канади. "Ми регулярно контролюємо наші системи та вживаємо заходів для усунення ризиків".

Цього тижня програма буде видалена з державних телефонів та інших пристроїв, і її завантаження буде заблоковано в майбутньому.

Деталі

Прем'єр-міністр Джастін Трюдо сказав, що у додатку достатньо побоювань щодо безпеки, щоб вимагати внесення змін.

У заяві представник компанії заявив, що заборона на пристрої, випущені державою, відбулася "без згадування будь-яких конкретних проблем безпеки щодо TikTok і без звернення до нас для обговорення будь-яких проблем до ухвалення цього рішення".

Доповнення

TikTok, який має понад 100 мільйонів активних користувачів на місяць у США, зіткнувся з зростаючою увагою всередині країни та за кордоном через побоювання, що дані можуть потрапити в розпорядження китайського уряду.

У грудні Конгрес США заборонив TikTok на всіх пристроях федерального уряду. У березні генеральний директор TikTok має виступити перед комітетом Палати представників з енергетики та торгівлі, щоб обговорити методи забезпечення безпеки даних компанії, повідомив комітет минулого місяця.

Компанія наполягає на тому, що китайські урядовці не мають доступу до даних користувача і що китайська версія програми відрізняється від версії, яка використовується в іншому світі. Але минулого року компанія визнала, що деякі співробітники у Китаї можуть отримати доступ до даних європейських користувачів.

Заборона для співробітників Європейської комісії набуде чинності 15 березня.