Україна зможе отримати танки, ATACMS та F-16 – міністр оборони

Україна зможе отримати танки, ATACMS та F-16 – міністр оборони

Київ  •  УНН

18 жовтня 2022, 20:11  •  211243 перегляди

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. Ще вчора партнери не хотіли надавати Україні "Стінгери", але це змінилося. Також може змінитися думка Заходу і про танки, літаки F-16 і ракети ATACMS. Таку думку висловив міністр оборони Олексій Резніков, пише УНН із посиланням на The New Yorker.

Деталі

Як зазначається, адміністрація США нещодавно оголосила про новий пакет військової допомоги Україні на суму понад мільярд доларів. Серед ключових пунктів цього пакету – додаткові 18 систем HIMARS.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резніков розкрив деталі "Рамштайну-6": системи ППО та ПРО у пріоритеті

Наразі українські чиновники розглядають низку позицій, які, на їхню думку, дозволять проводити "ще агресивніші контрнаступи": сучасні бойові танки стандарту НАТО, винищувачі типу F-16 та далекобійні ракети для завдання ударів по логістичним центрам і центрам зберігання боєприпасів у Криму, пише The New Yorker. І зазначає: Резніков упевнений, що такі постачання неминучі.

Цитата

"Коли я був у Вашингтоні в листопаді, перед вторгненням, і просив "Стінгери", мені сказали, що це неможливо", - сказав він.

"Тепер це можливо. Коли я просив 155-міліметрові гармати, мені відповіли: "Ні", HIMARS - "Ні", HARM - "Ні". Тепер все це - "так". "Тому я впевнений, що завтра будуть і танки , та "Атакми", і F-16", - додав він.

За допомогою США та НАТО, продовжив міністр, військові України показали, що росії можна протистояти.

"Ми не боїмося росії. І ми просимо наших партнерів на Заході також більше не боятися", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резніков: контрнаступ мав показати партнерам, що одна справа — взяти участь у допомозі жертві, інша — покарати агресора