ЄС закликав лукашенка звільнити понад 1300 політв'язнів у білорусі

ЄС закликав лукашенка звільнити понад 1300 політв'язнів у білорусі

Київ  •  УНН

22 серпня 2024, 17:47  •  14620 перегляди

Read in English

ЄС привітав рішення Мінська звільнити окремих політв'язнів і закликав Лукашенка звільнити всіх ув'язнених з політичних мотивів. У Білорусі залишаються понад 1300 політичних в'язнів.

Європейський Союз привітав рішення Мінська звільнити окремих політв'язнів та закликав президента білорусі олександра лукашенка звільнити всіх, хто перебуває у тюрмах із політичних мотивів. Про це йдеться у заяві речника Європейської служби зовнішніх справ, передає УНН.

Деталі 

Зокрема, ЄС узяв до уваги звільнення кількох політичних в'язнів у Білорусі, засуджених за участь у мирних протестах після фальсифікованих президентських виборів 2020 року, а також поділяє "полегшення і радість звільнених та їхніх сімей".

Ми також беремо до уваги той факт, що деякі зі звільнених були ув'язненими, які потребували невідкладної медичної допомоги, і закликаємо владу забезпечити всіх ув'язнених належною медичною допомогою

- додали там.

Зовнішньополітичне відомство Євросоюзу нагадало, що в Білорусі залишаються понад 1300 політичних в'язнів, серед яких – Сергій Тихановський, Ігор Лосік, Марія Колесникова, Микола Статкевич, Максим Знак і Віктор Бабарико.

ЄС продовжує закликати білоруську владу негайно і беззастережно звільнити всіх політичних в'язнів, які часто утримуються в умовах, що загрожують їхньому життю

- наголошується в заяві. 

Нагадаємо

Президент білорусі олександр лукашенкопідписав указ про помилування 30 в'язнів, засуджених за протестні дії. Серед помилуваних 14 жінок, 16 чоловіків, люди з хворобами та пенсіонери, які визнали провину та покаялися.