$42.060.13
49.000.23
Графіки відключень електроенергії

В'єтнам працює над поліпшенням якості продуктів харчування

Київ • УНН

 • 10977 перегляди

КИЇВ. 14 березня. УНН. В'єтнам посилює контроль якості і безпеки продуктів харчування у зв'язку зі збільшенням експорту в'єтнамських продовольчих товарів до Японії. Про це повідомляє місцеве видання Food Navigator, передає УНН.

В'єтнам працює над поліпшенням якості продуктів харчування

За словами представників в'єтнамських продовольчих фірм, на сьогодні експорт в Японію перебуває на рекордно високому рівні. Країна сонця, що сходить, постійно посилює контроль якості імпортованих продовольчих товарів. У свою чергу, В'єтнам намагається слідувати вимогам країни-імпортера.

Так, у 2017 році В'єтнам заробив 1,46 млрд. дол. від експорту продовольчих товарів до Японії, що на 6,6% більше, ніж в 2016 році. Серед усього переліку в'єтнамських продуктів харчування найбільш затребувані в Японії фрукти і морепродукти.

Як повідомляв УНН, на внутрішньому ринку України за останні кілька років катастрофічно впала якість продуктів харчування.

Експерти звинувачують в цьому мораторій на перевірки бізнесу і тривалу реформу профільних органів влади.

За словами політика Сергія Тригубенка, більше за інших підробці піддається молочна продукція. І колосальні обсяги імпорту в Україну пальмової олії тому є підтвердженням.

"Я хочу помилятися, але така статистика наводить на сумні висновки ... Схоже, наш вітчизняний виробник, вибравши експортну стратегію, найбільш якісну продукцію (так як вершкове масло з пальмою купувати ніхто не буде) відправляє за кордон, а на внутрішній ринок продає максимально здешевлений і шкідливий продукт?" - заявив він.