Вибиті зуби, розгромні перемоги, бійка та перша сенсація: результат другого туру УПЛ

Вибиті зуби, розгромні перемоги, бійка та перша сенсація: результат другого туру УПЛ

Київ  •  УНН

12 серпня 2024, 16:28  •  103434 перегляди

Read in English

"Полісся" сенсаційно перемогло "Шахтар" 1:0. "Ворскла", "Рух" та "Карпати" здобули розгромні перемоги. Півзахисник "Інгульця" Мар'ян Мисик отримав важку травму, втративши два зуби та тимчасово пам'ять.

Три розгромні перемоги "Ворскли", "Руху" та "Карпат", моторошна травма півзахисника "Інгульця" Мар’яна Мисика, який втратив два зуби та тимчасово пам’ять, перша сенсація із подальшою бійкою - саме так пройшов другий тур Української прем’єр ліги. УНН вирішив розповісти результати туру, нові досягнення за підсумками туру, та чим запам’ятається черговий тур УПЛ. 

Відкрився тур у п'ятницю поєдинком, у якому "Ворскла" в гостях розгромила дебютанта елітного дивізіону "Лівий Берег". Того ж дня свій стартовий матч у новому розіграші вітчизняної першості провело "Динамо", яке завітало в гості до рівненського "Вересу", в якому кияни перемогли мінімально з гольовим "ляпом" воротаря киян Руслана Нещерета. 

У суботу "Чорноморець" на власному полі поступився "Зорі", а "Колос" на домашній арені зіграв унічию з "Інгульцем".

Недільні поєдинки більше порадували вболівальників, адже в цей день було зафіксовано дві розгромні перемоги, а також перша сенсація в УПЛ - переможець минулого сезону донецький "Шахтар" поступився житомирському "Полісся". Також цей матч запам’ятався бійкою в кінці матчу. 

У понеділок заключний матч туру провели черкаський "ЛНЗ" та "Олександрія" із однойменного міста на Кіровоградщині. 

"Лівий берег" - "Ворскла" 

Відкривати другий тур УПЛ випало двом невдахам попереднього туру - столичному "Лівому берегу" та полтавській "Ворсклі". У дебютному для себе поєдинку в Українській прем’єр-лізі, "Лівий берег" мінімально програв черкаському "ЛНЗ" (1:0), натомість "Ворскла" в себе вдома "влетіла" 5:0 донецькому "Шахтарю". 

Очікувалося, що кияни зможуть посперечатися з очки в цьому матчі, зважаючи на невдалий попередній виступ полтавчан, однак дива не сталося. Кияни отримали у свої ворота три голи. 

До 15-ї хвилини матчу команди грали в позиційних футбол, рідко вибігаючи в атаки. На 16-й хвилині можливість відзначитися мав захисник "Ворскли" Ігор Пердута, який пробивав у ближній кут Максима Механіва. Голкіпер відбив удар ногою, однак боковий рефері зафіксував офсайд. 

На 20-й хвилині напівмомент був у "Лівого берега". На лівому фланзі Олег Синиця намагався прострілити в центр воротарського майданчику, однак першим на м’ячі був захисник "Ворскли", вибивши м’яч подалі, який підхопив Микола Когут, але удар в нього не вдався та "шкіряний" полетів значно вище воріт. 

На 26-й хвилині відкрити лік своїм голам в УПЛ мав реальну можливість Тарас Галас. Все той же Когут протягнув м’яч по лівому флангу та трохи притримавши його, дочекавшись партнерів, віддав в центр на Синицю, який розрізним пасом, обрізав двох захисників "Ворскли", вивів на "побачення" з голкіпером Галаса, який пробив в центр воріт. Павло Ісенко спокійно зреагував. 

До кінця першого тайму це були єдині моменти на дві команди, про що свідчить статистика ударів - 2:2. 

Вже за 5 хвилин після початку другого тайму, "Ворсклі" вдалося відкрити рахунок в матчі. На 50-й хвилині подачу на ближню штангу з кутового виконав Кане, який завершився скиданням на дальню, де здавалося Механів мав фіксувати м’яча в руки, однак голкіпер випустив його з рук прямо на ногу Артему Челядіну, який опинився спритним у штрафному майданчику. Челядін першим дотиком обробив м’яч, а другим пробив повз Механіва - 1:0. 

За 6 хвилин Пердута виконав вдалий навіс на Олександра Скляра, який опинився один у штрафному майданчику киян, однак реалізація підвела півзахисника полтавчан, якому не вдалося влучити по м’ячу. 

Вже за дві хвилини "біло-зеленим" все ж таки вдалося досягтися своєї цілі. "Ворскла" вибігала в контратаку, де на правому фланзі Кане обігрався з Ковталюком у стінку, та покотив наліво на Челядіна. Здавалося би момент було втрачено, адже Челядіну не вдалося спочатку обробити вдало м’яч, після чого взагалі впав, однак не зустрівши спротиву з боку захисників "Лівого берегу, все ж таки подав точно на Ковталюка, який розпочинав цю атаку, вдало замкнувши подачу головою - 2:0. 

До кінця матчу кожна з команд обмінювалися небезпечними моментами, однак, не вистачало завершальної передачі чи точного удару. На третій доданій арбітром хвилині, лівий захисник "Ворскли" Ілля Крупський, який опинився на правому фланзі, вдало прокинув повз двох гравців киян на Ковталюка, який віддав на Хрипчука, який вдало покотив на Крупського, який забіг флангом. Крупський, обігравши захисника, віддав на Деміра Шкрієля, який покотив п’яткою на дальню, де спритнішим виявився Сергій Мякушко - 3:0. 

Факти 

Команда Сергія Долганського таким чином перервала серію з 11-ти матчів із пропуском м’ячів у Чемпіонаті України, яка розпочалася ще 15 березня. Полтавчани зупинилися в одному кроці від повтору свого антирекорду за всі роки виступів в ЧУ.

"Лівий Берег" провів 1-й домашній матч в УПЛ.

100-й матч в УПЛ провів Артем Челядін. Зазначимо, що інший півзахисник "Ворскли" Андрій Бацула міг провести також 100-й матч, однак Долганський не випустив його на заміну. 

Image

Артем Челядін 

"Верес" - "Динамо" 

Другий поєдинок п’ятниці в Рівному провели місцевий "Верес", до якого в гості завітало столичне "Динамо". Рівняни минулого туру "скатали" в нічию з "Карпатами", а "Динамо" пропустило перший тур через єврокубки. До слова, кияни вже провели три офіційні матчі: двічі проти сербського "Партизану" - загальний рахунок 9:2 та проти шотландського "Рейджерса" - 1:1. 

До 10-ї хвилини команди грали в позиційний футбол, майже не створюючи моментів. Можна згадати подачу з правого флангу Владислава Шарая, однак м’яч пролетів повз всіх гравців, включаючи і гравців "Вереса". 

На 11-й хвилині Олександр Андрієвський своєю подачею зі стандарту знайшов у Дениса Попова, але той не влучив з дуже вигідної позиції.

На 15-й хвилині чудовий момент відзначитися мав Владислав Супряга. Капітан киян Віталій Буяльський вивів Супрягу віч-на-віч, але Владислав пішов трохи правіше та завдав удару. Просто в голкіпера.

Вже за хвилину Микола Шапаренко забив гол, який може посперечатися на звання кращого голу туру. Буяльський, перебуваючи біля штрафного "Вереса", покотив м’яч на ліво на Владислава Кабаєва. Кабаєв невдало прийняв м’яч, відпустивши далеко від себе, однак все одно зміг зберегти для команди. Кабаєв віддав пас назад на Шапаренко, який розрядив гармату під поперечку - 1:0. Кияни попереду. 

Вже за хвилину Шапаренко міг оформлювати дубль, але не влучив як слід по мʼячу. Буяльський м’яко накинув до штрафного майданчику, де першим на м’ячі опинився Назар Волошин, який прострелив вздовж воротарського майданчику, де Шапаренку залишалося лише влучно пробити, але м’яч пройшов повз воріт Кожухара. Той випадок, коли набагато легше забити в цьому моменті, ніж у попередньому епізоді. 

На 36-й хвилині "біло-сині" могли подвоювати перевагу, але не скористалися своїм шансом. Волошин класно перекинув голкіпера, але на допомогу встиг Роман  Гончаренко. 

Під завісу першого тайму киянам все ж таки вдалося подвоїти перевагу, розігравши красиву комбінацію. Владислав Дубінчак протягнув м’яч флангом, віддав на Шапаренка в карний майданчик, приборкавши м’яча в два дотики, скинув на Буяльського, який розстріляв воротаря приблизно з межі карного - 2:0. 

Вже після перерви кияни могли доводити рахунок до розгромного, але удар Максима Брагару видався не точним. 

На 62-й хвилині "Вересу" вдалося скоротити відставання, завдяки епічному фейлу голкіпера киян Руслана Нещерета. Воротар "Динамо" замість нормального виносу просто штовхнув мʼяч уперед, який влучив у Шарая та відлетів у ворота киян -2:1. 

За 10 хвилин кияни мали два чудові шанси, щоб забити гол у ворота "Вереса". У першому епізоді Дубінчак потужно пробив по воротах Кожухара, але той влучив у поперечку. За хвилину Брагару не реалізував стовідсотковий момент. Здорово підключився до атаки, отримав мʼяч від Буяльського, але не зміг завершити. Пробив просто в голкіпера.

Вже під завісу поєдинку Нещерету вдалося виправитися за перший пропущений гол. На 92-й хвилині поєдинку Яго Сікейру пробив точнісінько в дев’ятку, однак Нещерет був на висоті. "Динамо" одразу ж вилетіло в контратаку, Матвій Пономаренко обіграв за межами штрафного голкіпера "Вересу" та повинен був віддавати партнеру на порожні, але замість цього пробив повз ворота. Матч так і завершився з рахунком - 2:1. 

Стартовий склад "Вереса": Кожухар - Вовченко, Мельник, Гончаренко - Шарай, Сікейра, Кльоц, Протасевич - Дахновський, Мрвальєвич, Степанюк (к). Головний тренер - Олег Шандрук.

Стартовий склад "Динамо": Нещерет - Дубінчак, Михавко, Попов, Тимчик - Андрієвський, Шапаренко - Кабаєв, Буяльський (к), Волошин - Супряга. Головний тренер - Олександр Шовковський.

Факти

"Динамо" забило 950 та 951 гостьовий гол в чемпіонатах. 

У 13-му матчі поспіль "Верес" пропускає голи у протистоянні з "Динамо". Ця серія почалася ще у жовтні 1992 року, в дебютному сезоні рівненського клубу в елітному дивізіоні чемпіонату України, і вона є антирекордною в його біографії.

Микола Шапаренко забив 20-й гол в УПЛ. 

Image

Микола Шапаренко (ліворуч) - автор голу та асисту

50-й матч в УПЛ провів Семен Вовченко ("Верес").

Image

Семен Вовченко 

Нападник "Динамо" Супряга вперше з 20 жовтня 2021 року потрапив у стартовий склад. 

Матч проти "Вереса" став для Буяльського 213-м у футболці столичного гранду в рамках національної першості. Він наздогнав колишнього гравця "біло-синіх" Сергія Сидорчука і тепер ділить з ним 10-ту сходинку за цим показником.

Також Буяльський забив 58-й м'яч за "Динамо" у чемпіонатах України. Тим самим він, обійшовши Артема Мілевського, ділить тепер сьоме місце з Олегом Гусєвим у списку найкращих бомбардирів киян в УПЛ. 

Віталій Буяльський - автор другого голу "Динамо".

"Чорноморець" - "Зоря"

У першому матчі суботи в Одесі зустрілися місцевий "Чорноморець" та луганська "Зоря". У першому турі одесити мінімально поступилися "Кривбасу" - 1:0, а "Зоря" обіграла "Інгулець" - 2:1.

Вже в дебюті поєдинку "Зоря" могла відкривати рахунок. Петар Мічин розігнав Романа Вантуха до лівого флангу штрафного, той прострілив у центр, де Герреро завершував, але захисник заблокував удар. 

За дві хвилини вже "Чорноморець" міг виходити вперед, але удар Дениса Янакова виявився заслабким для Микити Турбаєвського. 

На 12 хвилині "Чорноморець" мав ще один чудовий момент. Ярослав Кисіль на лівому фланзі віддав на Кирила Попова, який покотив на протилежний фланг, де стояв ніким не прикритий Богдан Бутко, але правому захиснику одеситів не вистачило влучності. 

На 20-й хвилині Ігор Кирюханцев із правого флангу штрафного покотив назад у центр на Герреро, той бив низом у ближній у дотик, але Артур Рудько витягнув.

На 29-ій хвилині Олександр Яцик перед воротарським перевів у дотик подачу з лівого флангу штрафного від Мічина над воротами.

За дві хвилини вже "Чорноморець" мав свій момент. Турбаєвський потягнув на кутовий дальній постріл Янакова з лівого флангу під ліву стійку.

Під завісу першого тайму захисники "Чорноморця" ледь не привезли собі гол. Рудько віддав на Романа Савченка, який заплутався з м’ячем та не зміг вдало його вибити. Яцик перехопив м'яч на правому фланзі атаки, відіграв у центр на Мічина, а той пробив у захисника, рикошет від якого полетів у правий каркас воріт.

Вже за п’ять хвилин після перерви луганчанам вдалося відкрити рахунок. На лівому фланзі Денис Антюх знайшов у штрафному майданчику голову Герреро, який вдало пробив у дальній кут Рудька - 1:0. 

На 69-й хвилині Владислав Вакула міг подвоїти перевагу "Зорі", але м’яч пройшов у кількох сантиметрах від штанги. 

До кінця матчу команди так і не змогли ще забити голів. Матч закінчився із мінімальною перемогою "Зорі" - 1:0. 

Стартовий склад "Зорі": Турбаєвський - Тронтель, Джордан, Нваезе, Вантух - Кирюханцев, Башич, Яцик, Мічин - Герреро, Антюх.

Стартовий склад "Чорноморця": Рудько - Бутко, Удод, Савченко, Кисіль - Васильєв, Єрмаков, Шпорн - Попов, Хобленко, Янаков.

Факти

Перемога над "Чорноморцем" продовжила безпрограшну серію "Зорі" у протистоянні з одним клубом в чемпіонаті України. Починаючи з травня 2017 року, луганська команда не програє одеситам вже 11 матчів. Це третя за довжиною серія в новітній історії "Зорі".

Програшна серія "Чорноморця" триває в чемпіонатах 4 гри, а безгольова - 392 хвилини.

Гольова гостьова серія "Зорі" в УПЛ триває 6 ігор - 7 голів.

"Чорноморець" при Олександру Бабичу зазнав 40-ї поразки в УПЛ.

50-й матч в УПЛ провів Беніто, якого "Зоря" орендувала у київського "Динамо". 

15-й гол в УПЛ забив Едуардо Герреро ("Зоря").

Image

Едуардо Герреро

"Колос" - "Інгулець" 

Ще один поєдинок суботи провели на стадіоні "Колос" у Ковалівці на Київщині, де до місцевого "Колоса" завітав "Інгулець". Матч виявився дещо нудним, адже завершився "сухими нулями" на табло, про що і свідчить статистика ударів - 5 проти 4.

На 12-й хвилині захисник "Колоса" Андрій Цуріков міг забивати зльоту, але м’яч після подачі пройшов повз. 

На 29-й хвилині "Інгулець" мав свій момент. Володимир Білоцерківець на швидкості протягнув м’яч флангом, прострілив від лицьової в центр, але його партнер пролетів повз мʼяч.

На 39-й хвилині "Інгулець" мав супер-момент. Роман Волохатий розстрілював ворота з меж штрафного, але кіпер "Колоса" Іван Пахолюк прочитав епізод, заздалегідь почав зміщуватися правіше та дістав мʼяч із верхнього кута.

На 49-й хвилині якимось незрозумілим чином форвард "Інгульця" не замкнув простріл з флангу. Міг і Цуріков зрізати у свої ворота, але захиснику "Колоса" пощастило.

На 59-й хвилині Микита Бурда врятував "Колос" від пропущеного голу. Олександр Козак залишився сам, прийняв мʼяч і на силу стріляв у дальній кут. Захисник знаходився на лінії та допоміг воротарю.

Реального гольового моменту вболівальникам довелося чекати аж 20 хвилин. Цуріков відкрився за спини захисникам, отримав передачу і в дотик прострілив ідеально на Дмитро Топалова, але той примудрився впасти і не занести мʼяч у ворота з кількох метрів.

До кінця поєдинку команди так і не змогли виявити сильнішого у цьому протистоянні - 0:0. 

Стартовий склад "Колос": Пахолюк - Цуріков, Бондаренко, Бурда, Лучкевич - Харатін, Гагнідзе, Оріховський - Алефіренко, Салабай, Велетень. 

Стартовий склад "Інгульця": Паламарчук - Мельничук, Малиш, Петько, Шершень, Дубілей - Богунов, Пʼятов, Волохатий, Білоцерковець - Козак. 

Факти

"Колос" вдруге у двох турах УПЛ зіграв внічию. Таким чином у "Колоса" збільшилася безвиграшна серія домашніх матчів - до восьми. Востаннє на своєму полі ковалівці вигравали ще у листопаді 2023-го ("Минай" - 2:0). Після того - чотири нічиї та чотири поразки із загальним рахунком 2:8.

Також "Колос" провів 140-й матч в УПЛ.

"Колос" при Олександру Поздєєву вперше набрав домашні очки в УПЛ - 1 нічия, дві поразки. 

До слова, півзахисник "Інгульця" Мар’ян Мисик зазнав жахливої травми. Мисик не помітив суперника і зіштовхнувся з ним. 

"До нього починає приходити пам'ять. Він навіть не зрозумів, у якій команді грає. Хочеться сподіватися на те, що все буде добре і не потрібно буде везти його до лікарні. Два вибиті зуби. Лікар дав свій прогноз – 10 днів взагалі гравця не чіпати, а там будемо дивитися, як буде проходити його реабілітація", - розповів після матчу тренер "Інгульця" Василь Кобін про стан Мисика. 

Image

Мар’ян Мисик 

"Оболонь" - "Рух" 

Третій ігровий день відкрили столична "Оболонь" та винниківський "Рух" на "Оболонь-Арені" у столиці. "Пивовари" в першому турі зіграли внічию із "Колосом" - 2:2, а "Рух" пропускав перший тур через Олімпійські ігри у Парижі. 

До 17-ї хвилини мали кілька небезпечних моментів, але команди так і не змогли забити в дебюті поєдинку. На 18-й хвилині після метушні у штрафному Олександр Осман дав по ногах Віталію Холоду. Суддя призначив пенальті, який вдало реалізував Остап Притула, пробивши точнісінько у правий кут. 

На 31-й хвилині "Оболонь" взялася подавати кутовий. М’яч другим темпом прийшов до Сергій Суханова, той на замаху прибрав захисника, і класно пробив, але мимо. 

На 37-й хвилині Ростислав Тарануха проскочив Романа Дідика, вивалювався на кіпера "Руха", але затягнув з ударом. У першому таймі було ще декілька небезпечних моментів, але жодній з команд так і не вдалося забити ще бодай один гол. 

У другому таймі гравці "Руху" взялися доводити свій клас. На 66-ій хвилині команді із Винників вдалося подвоїти перевагу. Ігор Краснопір забив колишній команді. Олексій Сич фланзі накрутив двох суперників, прострілив у штрафну, де Краснопір прийняв, розвернувся і влучно пробив - 2:0. 

На 71-й хвилині "Оболонь" могла скоротити відставання, одна після подачі зі штрафного м’яч так і не знайшов адресата у штрафному майданчику. 

Вже під завісу поєдинку "Рух" довів рахунок до непристойного, забивши двічі за три хвилини. На 88-й хвилині Валерій Дубко привіз на своїй половині, Кляйвер поборовся, трохи протягнув і скинув у зону на вільний удар Іллі Квасниці, який спокійно і розстріляв ворота - 3:0. Вже за дві хвилини "Рух" вибіг в контратаку, де Кляйвер на швидкості втік від захисників "Оболоні" від центру поля та переграв Олександра Рибку - розгром 4:0. 

Стартовий склад "Руха": Ледвій - Холод, Дідик, Роман, Сич - Підгурський, Федор, Притула - Руніч, Лях, Краснопір. 

Стартовий склад "Оболоні": Рибка - Мединський, Карась, Дубко, Осман - Мороз, Черненко, Суханов - Приймак, Груша, Тарануха. 

Факти 

"Рух" здобув 30-ту перемогу в УПЛ.

Безвиграшна домашня серія "Оболоні" триває в УПЛ вже 4 гри: 2 нічиї та дві поразки. 

10-й "сухий" матч в УПЛ провів голкіпер "Руху" Дмитро Ледвій. 

Image

Дмитро Ледвій

"Рух" перервав серію нічийних результатів в чемпіонатах України на виїзді. Цей цикл розпочався у квітні 2024 року, вмістив в себе три гри ("Минай" - 1:1, "Олександрія" - 2:2, "Оболонь" - 0:0) і став рекордним в історії виступів львів’ян в УПЛ.

"Карпати" - "Кривбас" 

Ще один поєдинок на стадіоні "Україна" у Львові провели "Карпати", до яких завітав криворізький "Кривбас". У першому турі "Карпати" зіграли внічию із "Вересом" - 0:0, а "Кривбас" переграв "Чорноморець" - 1:0. "Кривбас" підходив до поєдинку у дещо пригніченому настрої, адже поступився у Лізі Європи чеській "Вікторії" - 2:1. 

Моментів у команд в цьому матчі було вдосталь. Вже на на 9-й хвилині "Кривбас" міг відкривати рахунок, але Олег Кожушко не зумів переграти Олександра Кемкіна. 

За дві хвилини ще один супер момент мав Кожушко. Максим Луньов м’яко подав на Олега, але той з кількох метрів не влучив по воротах. 

На 18-й хвилині гості заробили право на пенальті. Дмитро Хомченовський отримав м'яч у штрафному майданчику, відкинув його для себе, а Владислав Бабогло в цей момент наступив йому на ногу і арбітр дав свисток. 

Однак воротар "Карпат" Кемкін потягнув удар Луньова, який пробив у лівий від себе кут і Олександр вгадав напрямок та впевнено відбив м'яч. 

За три хвилини черговий момент "Кривбасу" змарнував Юрій Вакулко. Олександр Драмбаєв чудово прорвався лівим флангом, обіграв суперника та прострілив на лінію воротарського, але Вакулко у падінні не зумів переправити м'яч у ворота і той полетів за межі поля. 

До 38 хвилини "Кривбас" завдав 8 ударів по воротах "Карпат", але, як відомо, не статистика грає у футбол. На 38-й хвилині Артур Шах виводить "Карпати" вперед. Євген Підлепенець прорвався до карного майданчику, втратив м'яч у боротьбі з суперником і той відкотився прямо до Шаха, який з лінії карного майданчику пробив у ближній кут. Кліщук дотягнувся до м'яча кінчиками пальців, але врятувати свої ворота так і не зумів - 1:0. 

Вже за три хвилини "Карпати" подвоїли перевагу. На піднесеному настрої господарі активно пішли вперед, Амбросій Чачуа прострілив з лівого флангу на Владислава Клименко у півколо карного майданчику, той відкотив на Полегенько і Павло пробив по воротах, а рикошет дозволив м'яч опинитися в сітці і завадив Кліщуку його зупинити - 2:0. 

До кінця поєдинку команди обмінювалися небезпечними моментами, але м’яч відверто не йшов у ворота. Вже на 80-й хвилині Чачуа довів рахунок до розгромного. Альварес пробив із дальньої дистанції, Кліщук парирував удар і відбив м'яч перед собою, на який набіг Чачуа і пробив по воротах, поки голкіпер лежав на газоні. Таким чином Чачуа поставив крапку в матчі - 3:0 на користь "Карпат". 

Стартовий склад "Карпат": Кемкін - Мірошніченко, Адамюк, Бабогло, Полегенько - Альварес, Клименко, Чачуа, Шах, Підлепенець - Ігор Невес. 

Стартовий склад "Кривбаса": Кліщук - Драмбаєв, Стецьков, Романчук, Бандейра - Вакулко - Хомченовський, Луньов, Твердохліб, Кузик - Кожушко. 

Факти 

Воротар "Карпат" Олександр Кемкін відбив пенальті від Луньова в матчі з Кривбасом. Таким чином він парирував уже 4 одинадцятиметрових в УПЛ. Кемкіну забили лише 2 з 7 пенальті. 

"Карпати" провели 1-й домашній матч в УПЛ.

"Кривбас" зазнав 280-ї поразки в УПЛ.

140-й виїзний тренерський матч провів Юрій Вернидуб біля керма різних клубів УПЛ.

Варто зазначити, що наприкінці матчу коуч "Кривбасу" Вернидуб не потиснув руку тренеру "Карпат" Владиславу Лупашку. 

Реакція Лупашка говорить сама за себе 

"Тренер суперника, схоже, не помітив мене і пройшов повз. Стосовно гри. Ця перемога поки що не є нашою перемогою за стилем гри. Але такі перемоги також мають бути. Є різні матчі, є різні відрізки поєдинку, в яких потрібно бути сильнішим в плані характеру. Тому поки дуже далеко від того, що ми хочемо бачити", - сказав Лупашко після матчу. 

"Шахтар" - "Полісся" 

Головна сенсація туру сталася у Києві на стадіоні "Лівого берега", де номінальний господар донецький "Шахтар" поступився житомирському "Поліссю". У першому турі "Шахтар" розгромно переміг "Ворсклу" - 5:0, а житомиряни пропустили свій матч проти "Руху". 

Вже на 4-й хвилині "Полісся" могло вийти вперед, але удар Богдана Кушніренка виявився неточним. 

За хвилину "Шахтар" отримав свій момент, але Кевін відпустив далеко м’яч, яких накрив Євген Волинець. 

На 31-й хвилині Олексій Гуцуляк мав момент, але з гострого кута пробив у голкіпера "гірників" Дмитра Різника. 

Вже за три хвилини після подачі з кутового переправив м'яч у сітку Сергій Чоботенко - 0:1. Для Чоботенка це дебютний гол за житомирський колектив. Команди пішли на перерву за такого рахунку. 

Після початку другого тайму "Шахтар" дещо активізувався та мав можливість забити гол вже після 5 хвилин після початку тайму. Після подачі Артема Бондаренка головою пробивав Данило Сікан, але його удар парирував голкіпер.

На 60-й хвилині поєдинок було перервано через повітряну тривогу. Матч відновився через 24 хвилини. 

На 68-й хвилині міг відзначитися Микола Матвієнко, але м’яч потрапив точно в руки Волинцю. 

На 71-ій хвилині після передачі Мар’яна Шведа не зміг акцентовано пробити по м'ячу Сікан. Довести атаку до логічного завершення "гірники" не змогли.

 На 83-й хвилині Швед подав точно на голову Невертона, який з кількох метрів примудрився пробити повз ворота. 

До кінця матчу "Шахтар" мав ще декілька моментів зрівняти рахунок, але голкіпер житомирян стояв стіною. 

Стартовий склад "Полісся": Волинець - Смоляков, Чоботенко, Далстелла, Михайліченко - Бабенко, Талес, Кушніренко - Назаренко, Пайшао, Гуцуляк. 

Стартовий склад "Шахтаря": Різник - Конопля, Бондар, Матвієнко, Енріке - Марлон, Бондаренко, Судаков - Педріньйо, Траоре, Кевін. 

Факти

"Полісся" вдруге поспіль перемогло "Шахтар" в рамках УПЛ.

Новий головний тренер "Полісся" Імад Ашур провів третій офіційний матч на чолі команди, але тільки перший - в УПЛ. 

Переможна серія "Шахтаря" на своєму полі в УПЛ тривала 9 ігор.

Безпрограшний серіал "Полісся" в УПЛ триває вже 6 ігор: уперемоги та 2 нічиї.

Після фінального свистка гравці колективів влаштували невелику сутичку. 

Автор єдиного голу Чоботенко розповів про причину бійки: "Бондар штовхнув мене в спину, і я полетів за межі поля. Після цього я кинув м'яч у Бондаря. Я вже попросив вибачення і ще напишу Валері повідомлення, у мене є номер його телефону. Це сталося на емоціях. Цей епізод не прикрашає мене". 

"ЛНЗ" - "Олександрія" 

Заключний поєдинок туру провели у Черкасах на стадіоні "Центральний" місцевий "ЛНЗ", до якого завітала "Олександрія". Черкасці в першому турі в додатковий час вирвали перемогу в новачка УПЛ "Лівого берега", а "олександрійці" пропускали свій матч, адже головний тренер "біло-зелених" Руслан Ротань перебував на Олімпіаді, де тренував українську олімпійську збірну.

Вже з перших хвилин матчу господарі почали атакувати ворота "Олександрії". 

На 8-й хвилині Артем Шулянський ("Олександрія") зупинив на дальньому боці штрафного простріл із правого флангу від Безерри, але пробив абияк.

На 15-й хвилині півзахисник "ЛНЗ" Мухаррем Яшарі перехопив м'яч на правому фланзі атаки, змістився, після чого пробив із центру здалеку над воротами.

На 32-й хвилині Денис Олійник ("ЛНЗ") низом із лівого флангу штрафного з передачі Марка Ассінора покотив м'яч у дальній кут, але захисник не дав статись голу на лінії.

Вже за три хвилини сам Ассінора мав можливість відзначитися, але голкіпер "Олександрії" Георгій Єрмаков зловив м'яч.

Після початку другого тайму Кирило Ковалець тонко відіграв до лівого флангу штрафного на Олександра Філіппова, але той пробив одразу повз дальню стійку.

На 58-й хвилині "Олександрія" дотепно розіграла кутовий. Микита Кравченко, отримавши м’яч після пасу з кутового, обіграв захисника та м’яко накинув до штрафного майданчику, де вище всіх випригнув Кирило Ковалець, переправивши м’яч головою в сітку - 1:0. 

На 72-й хвилині матчу "Олександрія" подвоїла перевагу. Нападник Безерра отримав передачу на хід до правого флангу штрафного від Юрія Копини з глибини, після чого бив у дальній кут, а Айді Дайку ще й підправив м'яч над воротарем - 2:0. 

До кінця матчу "ЛНЗ" намагався відіграти бодай один м’яч, але всі спроби черкасців зводилися нанівець. Рахунок на табло - 2:0 на користь "Олександрії". 

Склад "Олександрії: Єрмаков - Кравченко, Копина, Шабанов, Мартинюк - Ковалець, Калюжний, Шостак - Беззера, Філіппов, Шулянський.

Склад "ЛНЗ": Кучеренко - Путря, Саліху, Дайко, Г. Пасіч - Яшарі, Бар, Тілль - Олійник, Ассінор, Ейнел.

Факти 

Переможна клубна рекордна серія "ЛНЗ" тривала в УПЛ 4 матчі.

Безнічийна клубна рекордна серія "ЛНЗ" триває в УПЛ 9 ігор: 6 перемог та 3 поразки.

Таблиця після першого туру виглядає наступним чином

Image