Виробники свинини збільшили ціни
Київ • УНН
КИЇВ. 27 квітня. УНН. За два місяці українські виробники свинини збільшили ціни на 5%. Про це свідчать дані Держстатистики, передає УНН.
Так, у січні вартість 1 кілограму свинини (свіжого чи охолодженого) була в середньому 62,8 грн, тоді як у березні – 65,9 грн (+5%).
Також наростили ціни на продукт виробники яловичини – на 3,4%.
Окрім того, збільшили вартість продукту виробники ковбас напівкопчених (+1,3%), молока (+2,1%), масла вершкового (+3,9%).
Доповнення
Всесвітня організація охорони здоров'я попереджає, що споживання червоного м'яса може стати причиною розвитку колоректального раку, раку підшлункової залози і простати. У багатьох країнах органи охорони здоров'я рекомендують обмежити вживання в їжу м'ясної продукції і червоного м'яса, оскільки з ними пов'язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань.
Довідка
Червоне м'ясо - всі види м'яса (м'язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину і козлятину.
До теми
МОЗ України рекомендує українцям споживати не більше 500 гр на тиждень червоного м'яса.