Відстрочка від мобілізації для чоловіків, у яких неповнорідний брат чи сестра загинули або зникли безвісти на війні: Рада ухвалила закон

Відстрочка від мобілізації для чоловіків, у яких неповнорідний брат чи сестра загинули або зникли безвісти на війні: Рада ухвалила закон

Київ  •  УНН

21 серпня 2024, 09:57  •  30169 перегляди

Read in English

Верховна Рада ухвалила закон про відстрочку від мобілізації для осіб, чиї неповнорідні брат чи сестра загинули або зникли безвісти на війні. За законопроєкт №11391 проголосували 310 депутатів.

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт, який надає право на відстрочку від мобілізації для тих, чиї неповнорідні брат чи сестра загинули або зникли безвісти під час участі у бойових діях. Про це пише УНН із посиланням на народного депутата Ярослава Железняка та картку законопроєкту №11391.

Деталі

Рада проголосувала за основу та в цілому законопроєкт №11391 про відстрочку неповнорідним родичам. За - 300 (за основу); 310 (в цілому)

- повідомив Гончаренко.

Відповідно до законопроєкту, право на відстрочку матимуть військовозобов’язані, чиї близькі родичі, зокрема рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра, загинули або зникли безвісти під час участі у бойових діях, в тому числі АТО, або яким посмертно присвоєно звання Герой України.

Нагадаємо

Верховна Рада на початку вересня розгляне законопроєкт, який має виправити законодавчу колізію, коли чоловіки у віці від 18 до 25 років могли бути мобілізовані до лав ЗСУ, якщо вони відслужили строкову службу, закінчили військову кафедру, або були визнані обмежено придатними у мирний час.