Вбивство Фаріон: підозрюваного перевезли в інше СІЗО

Вбивство Фаріон: підозрюваного перевезли в інше СІЗО

Київ  •  УНН

21 серпня 2024, 13:13  •  9457 перегляди

Read in English

В'ячеслава Зінченка, підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон, перевели в інше СІЗО для забезпечення безпеки. Суд відмовив у задоволенні скарги адвоката щодо погроз з боку доньки Фаріон.

Підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон - В’ячеслава Зінченка перевезли в іншу установу виконання покарання для забезпечення йому заходів безпеки. Про це йдеться в ухвалі Галицького районного суду Львова, передає УНН.

Згідно з матеріалами справи, 5 серпня підозрюваний у вбивстві Фаріон звернувся до поліції із заявою про злочин.

Відповідно до його заяви, 26 липня в перерві судового засідання, в якому йому обирали запобіжний захід, донька Фаріон в присутності журналістів, прокурорів та інших в залі суду осіб, погрожувала вбивством Зінченку. Проте, на його думку, всупереч чинному законодавству, відомості про кримінальне правопорушення до ЄРДР не були внесені і досудове розслідування за вказаною заявою про злочин не розпочалось.

Тому адвокат звернувся до суду, щоб зобов’язати правоохоронців відкрити провадження.

"Проведеним аналізом відеоматеріалів із судового слухання щодо обрання запобіжного заходу взяття під варту (підозрюваного – ред.), встановлено, що донька вбитої будучи у підвищеному психоемоційному стані, внаслідок смерті матері, висловлювала систематично запитання про те, чому останній вбив її матір. Натомість підозрюваний демонстративно їй показав привідкривши ротову порожнину, свого язика, що у свою чергу дуже обурило її. Остання, будучи в психоемоційному стані, почала словесну перепалку, в котрій не було прямих явних погроз щодо життя і здоров`я підозрюваного…Також встановлено, що СУ ГУНП у Львівській області 26.07.2024 року винесено постанову про забезпечення заходів безпеки підозрюваному у вигляді особистої охорони, а також поміщення його в ІТТ №4 ГУНП у Львівській області", - йдеться в судовій ухвалі.

Вбивство Фаріон: адвокат заборонив підозрюваному коментувати справу5 серпня 2024, 14:18 • 15807 переглядiв

Також повідомляється, що 31 липня Галицький районний суд м. Львова виніс судове рішення за клопотанням слідчого, з метою особистої охорони підозрюваного, якого переміщено з ДУ "Львівська установа виконання покарань (№19)" до ІТТ №4 ГУНП у Львівській області, де останній і знаходиться.

"Тим самим було забезпечено особисту охорону підозрюваному. Таким чином, встановлено, що відсутні будь-які прямі загрози життя та здоров`ю підозрюваному. Перевірку по вищевказаних матеріалах припинено", - зазначається в судовій ухвалі.

Галицький районний суд Львова відмовив у задоволенні скарги адвоката в інтересах Зінченка на бездіяльність Головного управління Національної поліції у Львівській області, що полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Доповнення

Львівський апеляційний суд залишив під вартою підозрюваного у вбивстві мовознавиці та професорки Львівської політехніки Ірини Фаріон - В’ячеслава Зінченка до 22 вересня.