В Україні зросло виробництво йогурту, масла і сиру
Київ • УНН
КИЇВ. 30 червня. УНН. У травні поточного року в Україні зросло виробництво йогурту, масла та сиру. Про це повідомляє Держстатистики, передає УНН.
Зазначається, що у травні 2017 року, порівняно з аналогічним періодом минулого року, виробництво йогурту та інших ферментованих молока чи вершків зросло на 9,4% — до 38,2 тис. тонн.
Водночас обсяг виробництва вершкового масла у річному вимірі зріс на 8,3% — до 11,2 тис. тонн.
Виробництво сиру свіжого неферментованого (включаючи кисломолочний сир) зросло на 0,8% — у травні 2017 року було вироблено 5,9 тис. тонн продукту.
Разом з цим, у травні Україна скоротила виробництво сирів сичужних та плавлених — на 8,9% — до 10,6 тис. тонн.
Нагадаємо, за оцінками українських експертів і профільних організацій, вітчизняні виробники продуктів харчування на експорт пропонують більш якісну продукцію, ніж продають українцям на внутрішньому ринку.