В Україні стали більше виробляти горілки

В Україні стали більше виробляти горілки

Київ  •  УНН

 • 18272 перегляди

КИЇВ. 27 лютого. УНН. За рік (січень 2020 до січня 2019 рр.) виробництво горілки в Україні зросло на 13,3%. Про це свідчать дані Держстатистики, передає УНН.

При цьому, скоротилося виробництво лікерів, за рік - на 1%.

Виробництво слабоалкогольних напоїв зросло - на 1,6%, пива - солодового - на 14,2%.

Статистичні дані також свідчать про суттєве скорочення виробництва вин ігристих - на 51,5%, вермутів - на 64,4%, вермутів (Портвейн, Мадера, Херес та інші) - на 33,7%.

Нагадаємо, днями видання "World Population Review" опублікувало рейтинг найбільш “питущих” країн, і очолила його Білорусь.

Україна, до слова, у перелік ТОП-10 за рівнем споживання алкоголь – не потрапила.

Також нагадаємо, що за даними Держстату, одна українська середньостатистична родина витрачає на алкогольні напої в середньому 1,2 тис. грн на місяць. 

Як писав УНН, до топ-5 надійних виробників якісної горілки в Україні належать такі лікеро-горілчані компанії, як "Баядера - Груп" (ТМ "Хлібний дар"), "Глобал Спірітс" (УДК) (ТМ "Хортиця"), "ЛВН Лімітед" (ТМ "Немірофф"), ЛГЗ "Прайм" (ТМ "Прайм", "Житник", "Малинівка") і ТОВ "Атлантіс" (ТМ "Грін Дей").