В Україні стали більше виробляти та споживати м'яса
Київ • УНН
У 2023 році українці спожили більше м'яса птиці та яловичини, ніж у попередньому році, тоді як споживання свинини дещо знизилося; виробництво м'яса птиці та яловичини зросло, що призвело до скорочення імпорту м'яса.
Цього року українці почали більше споживати м’яса птиці та яловичини, ніж торік. Такі дані за 2023 рік наводить Мінагрополітики. Передає УНН.
Деталі
Так цього року українці споживали в середньому по 27 кг птиці та 7,4 кг яловичини на одну особу. Минулого року ці показники були 26,2 кг та 7 кг відповідно.
При цьому споживання свинини зменшилось, у 2023 році українці споживали 19,8 кг свинини на рік, тоді як у 2022 році – 20,3кг.
Відповідно до споживання збільшилося і виробництво: м’яса птиці вироблено більше на 32 тис. тонн – до 1 млн 285 тисяч тонн, яловичини на 4 тисячі тонн - до 272 тисяч тонн.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти назвали найпопулярніше м'ясо в Україні
Нарощування власного виробництва дозволило зменшити кількість імпорту обох видів мʼяса на 19 тис. тонн. М’яса птиці було імпортовано на 17 тисяч тонн менше — 61 тисяча тонн, а яловичини на 2 тисячі тонн меньше – 5 тисяч тонн. Знизився також й імпорт свинини з 74 тис. тонн до 41 тис. тонн.
Загалом споживання свинини, яловичини та м’яса птиці зросло з 54,1 кг у 2022 році до 54,7 кг у 2023. Імпорт всіх трьох видів м’яса знизився на 52 тис. тонн - до 108 тисяч тонн.